Kent merkezi ve ilçelerden gelen yardımlar, 112 Acil Çağrı Merkezinde afet koordinasyon merkezinde toplanıyor. Depremzedelere yardım göndermek amacıyla oluşturtulan merkeze yardımlarını getiren vatandaşlar büyük bir birlik ve dayanışma örneği sergiliyor. Merkeze gelen vatandaşların yardımları ise her geçen sürede artarak, devam ediyor.  112 Acil Çağrı Merkezinde incelemelerde bulunarak yardımlar hakkında yetkililerden bilgi alan Vali İlhami Aktaş, ülkeyi yasa boğan bu felakete karşı vatandaşın duyarlılığının gurur verici olduğunu söyledi. Vali Aktaş, yardımlarından dolayı tüm vatandaşlara teşekkür etti. Çanakkale'de Kaymakamlıklar ve ilçe belediye oluşturdukları yardım kampanyalarıyla deprem bölgesine destek veriyor.
 
Çanakkale Belediyesi kent genelinde yardımları toplamaya devam ediyor. Belediyeden yapılan açıklamada, "Toplanmaya devam edilen yardımlar, ekiplerimiz ve gönüllülerimizin desteğiyle afet bölgesine gönderilmek üzere özenle hazırlanıyor. Destek olan tüm kentlilerimize, gönüllülerimize çok teşekkür ediyoruz. Gün birlik beraberlik günüdür. Yaralarımızı hep birlikte saracağız" denildi.
 
BAŞKAN ÖZACAR'DAN TEŞEKKÜR
 
Vatandaşlara duyarlılıklarından dolayı teşekkür eden Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, "Gelibolu Belediyemiz tarafından temin edilen malzemelerin yanı sıra #Gelibolu'da dayanışma duygusu ile hareket eden vatandaşlarımızın deprem bölgelerine ulaştırılmak üzere teslim ettikleri malzemelerin ardı arkası kesilmeyerek kabul etmeye devam ediyoruz. Duyarlılık için sonsuz teşekkürler" dedi.
 
EZİNE'DEN YARDIM TIR'I YOLA ÇIKTI
Ezine Kaymakamlığı ve Ezine Belediye Başkanlığı koordinasyonunda, Afet Yardım İlk Malzeme tırı afet bölgesine intikal için yola çıktı. Konu ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel, "Ezine Kaymakamlığımız ve Ezine Belediye Başkanlığımız koordinasyonunda, Afet Yardım İlk Malzeme tırımız afet bölgesine intikal için yola çıkmıştır. desteklerinden dolayı tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz. Deprem bölgemize yardım etmek isteyen hemşehrilerimiz Ezine Belediyesi İbrahim Dedeoğlu etkinlik merkezimize yardımlarını ulaştırabilirler. Deprem bölgemize kesintisiz yardımlarımız devam edecektir" şeklinde konuştu.
 
BELEDİYEDEN, BAYRAMİÇ HALKINA TEŞEKKÜR
Bayramiç Belediyesi tarafından başlatılan yardım kampanyasında, vatandaşların toplama merkezlerine ulaştıramadıkları yardımları belediye araçları gezerek, topladı. Belediyeden yapılan açıklamada, "Bayramiç Belediyesinden yapılan açıklamada “Ülkemizi yasa boğan depremden etkilenen ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere,  ilçemizden malzemeler toplanmaya devam ediyor. Bu zor zamanları hep birlikte atlatacağız. Duyarlı Bayramiç halkına teşekkür ederiz” denildi.
 
AYVACIK BELEDİYESİ'NDEN KAMPANYA
Ayvacık Belediyesi tarafından AFAD deprem yardım listesinde bulunan malzemelerin temini için vatandaşlara duyuruda bulunuldu. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Ayvacık Belediye Başkanı  Mesut Bayram, “Belediye binamızda depremzedelerimiz için gelen yardımlarınızı paketliyoruz, emanetlerinizi ihtiyaç sahiplerine teslim etmek için desteklerinizi bekliyoruz”  dedi.
 
DESTEKLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜDÜ
Geyikli Belediyesi tarafından yapılan yardım kampanyasında vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Konu ile ilgili paylaşım yapan Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu, “Biz buyuz işte Allah razı olsun Geyiklim duyarlılığınız için teşekkür ederim. Yardım kampanyası çığ gibi büyüdü" dedi.
 
Deprem bölgesine gönderilmek üzere siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve esnaf odalarında yardımları sürüyor.  Çanakkale Turizm Tanıtma Derneği tarafından 10 bin TL bağışta bulunulurken,  Deva Partisi Çanakkale İl Başkanlığı'nca da deprem zedelere gönderilmek üzere 60 bin TL bağışta bulunuldu.
 
Gülçin AKIN