Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen iki depremden zarar gören deprem bölgesine ikmal ve yardım malzemelerini ulaştırmak için İstanbul'dan hareket eden Türkiye'nin ilk acil müdahale gemisi ‘Nene Hatun’, Çanakkale'ye geldi.
 
Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen iki depremden ardından bölgesine ikmal ve yardım malzemelerini ulaştırmak için Türkiye'nin ilk acil müdahale gemisi ‘Nene Hatun’, İstanbul'dan hareket etti. Çanakkale'ye gelerek, iskeleye yanaşan gemiye, ikmal ve yardım malzemeleri vinçle yüklendi. Gemiyi Kıyı Emniyeti Çanakkale Müdürü Ogün Çevik ve kurum personeli karşıladı. Gemi malzemelerin yüklenmesinin ardından, İskenderun’a doğru yola çıktı.
 
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğümüze ait dünyanın en zorlu su yollarından biri olan Türk Boğazları bölgesinde ve ihtiyaç duyulan her yerde denizlerimizdeki can, mal, seyir ve çevre emniyetini temin etme amacıyla hizmet veren Türkiye'nin ilk acil müdahale gemisi Nene Hatun, 09.30 itibariyle İstanbul'dan İskenderun'a hareket etti. Geminin, tahmini 72 saatte ikmal ve yardım malzemelerini almak için Mersin'e, sonrasında tahmini 8 saat sonrasında ise İskenderun'a varması beklenmektedir" ifadeleri kullanılmıştı.

Ersan KÜÇÜKKURU