Ak Parti’de Çanakkale ve genel merkezde çeşitli görevler aldığını aktaran Oktay, geçtiğimiz günlerde Ankara’da büyükleriyle yaptığı özel konular neticesinde Genel Merkez Gençlik Kolları’ndaki görevinden istifa ettiğini söyledi. Kimseyle kırgınlık, dargınlık, kavga olmadan güzel bir şekilde Ankara’dan ayrılıp Çanakkale’ye geldiğini aktaran Oktay, “Sosyal medyada görevden alındığım ve Bülent Turan ile ilgili farklı şeyler söylediğim,  görevimi yerine getiremediğimle alakalı bir çok şey yazıldı, konuşuldu. Sessiz kalıp, izlemeyi önce deneyeyim dedi. Çünkü kol kırılır, yen içinde kalır. Bize böyle öğrettiler siyasette, büyüklerimizden böyle öğrendik. Ama baktım ki her geçen gün farklı şeyler aktarılıyor. Olayın aslı astarı budur. Tekrar söylüyorum. Ankara’daki büyüklerimizle özel birkaç konu hususunda böyle bir karar verdim. Bu kararın hayırlı olacağına inandım. Kesinlikle kimseyle kırgınlığımız, dargınlığımız, küskünlüğümüz yoktur” dedi.

“Bülent Turan’ın referansıyla orada görev yaptım”
Genç siyasetçi Oktay, Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ile ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Ben zaten Grup Başkanvekilimiz Sayın Bülent Turan’ın referansıyla orada görev yaptım. Onun arkamda durmasıyla, destek vermesiyle görev aldım. Çıkanların birçoğu asılsızdır. Evet ayrıldığım doğrudur. Ama ayrılış şeklim alınma tarzında değil. Ben kendim Çarşamba günü istifamı verdi. Bugün itibariyle dilekçem kayda alındı. Hiçbir şekilde verilen görevi yerine getirememe gibi bir durum olmadı. Ben bu partide yeni bir sima değilim. Ben 16 yaşımdan beri Ak Parti’nin içindeyim. Allah nasip ederse de içinde olmaya da devam edeceğim. Siyaseti bıraktık ya da çekiliyoruz anlamında değil. Tam tersine önümüzde bir referandum süreci var.  Devlet büyüklerimizin erken seçim sinyalleri, mesajları var. Biz yine bayrağı alıp sahaya çıkarız. Üzerimize ne düşerse yapmaya devam edeceğiz.”

“Benim ustam Mehmet Daniş’tir”
Oktay, sosyal medyada yazılan ve çıkan haberlerden sonra düşüncelerinin şu yönde geliştiğini aktardı; “Burada birileri grup başkanvekilimizle, Çanakkale milletvekilimizle, tarım bakan yardımcımızla sanki bir ara açma, farklı partinin mensuplarıymış gibi göstermeye,  geçmişten bir hesaplaşma içine sokma gibi bir algıya çekmeye çalıştılar bu olay üzerinden. Kesinlikle hiçbir şekilde, hiçbir şeyle uzaktan yakından alakası yoktur. Bülent bey grup başkanvekilimizdir, Çanakkale milletvekilimizdir. Onun desteği ile onun referansıyla ben Ankara’da görev yaptım. Tarım Bakan Yardımcımız Mehmet bey bana siyaseti öğreten adamdır. Ben milletvekilliği aday adaylığı açıklamamda da benim ustam Mehmet Daniş’tir dedim. Hala aynı şeyi söylüyorum, savunuyorum. Hiç kimsenin kimseyle sorunu yoktur. Benim üzerimden bu tarz şeylere çekilmesinden karşıyım.” 
Haber: Ersan KÜÇÜKKURU
 


Kaynak: Haber Merkezi