31 Ocak-3 Şubat tarihleri arasında ilkokul, ortaokul, Lise ve Yetişkinler olmak üzere 4 kategoride yapılacak olan 5. Satranç turnuvası 4 gün sürecek.
Çan Belediyesinin 5. Satranç Turnuvaları 31 Ocak 3 Şubat tarihleri arasında Menderes Parkı’nda düzenlenen açılış programıyla başlayacak.
Çan Belediyesince 5.si bu yıl düzenlenecek olan turnuvalarda ilkokul, ortaokul, lise ve yetişkinler olmak üzere 4 kategorilerinde satranç severler . 4 Gün boyunca zorlu bir mücadele sergileyecekler.

Her kategoride birincilere Samsung Galaxy J5, ikincilere Lenovo tablet ve üçüncülere l Tb taşınabilir hardisk verilecek.
Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu Yaptığı açıklamada “ Zaman ne çabuk geçiyor satranç turnuvamızın bu yıl 5.sini yapacağız Allah’ın izniyle Göreve geldiğimizden bu yana, fiziki hizmetlerimizle, belediyecilik anlamında yaptığımız bir sürü proje var. Ama bunun yanında, bizim geleneksel hale dönüştürmeye çalıştığımız bazı faaliyetlerimiz de var. Bunlar arasında; ata sporumuz yağlı pehlivan güreşleri, yaz spor okulları, satranç turnuvaları, kitap fuarı ve daha pek çoğunu sayabiliriz. Bu saydığımız ve geleneksel hale dönüştürmeye çalıştığımız her faaliyetin hedef kitlesi, siz çocuklarımız ve gençlerimiz. Çünkü bizler, sizlere, yani geleceğe yatırım yapıyoruz. Biz satranç turnuvalarımızı, sadece Çan ölçeğinde değil, tüm Çanakkale çapında yapıyoruz, çünkü biz bunu önemsiyoruz. Ayrıca turnuvalarımıza katılan çocuklarımızı cesaretlendirdikleri için anne ve babalara teşekkür ediyoruz. Satrancı, diğer spor dallarından ayıran özellik, bir çeşit zeka oyunu olmasıdır. Aynı zamanda asil bir spordur. Satranç, stratejik düşünmeyi, analiz etmeyi, bir adım sonrayı düşünmeyi gerektiren güzel bir spor. Sizler de böylesi güzel bir sporla uğraştığınız, ilgilendiğiniz için ayrıcalıklısınız”dedi.

Haber:Ercan ÖZÇETİN


Kaynak: Haber Merkezi