Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda gözaltına alınan Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin'in tutuklanmasının ardından açıklama yapan Eceabat Belediye Başkanı Saim Zileli, "Ben Saim Zileli olarak söz veriyorum. Onun sonuna kadar arkasındayım. O aday değilse ben adayım" dedi.

Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda gözaltına alınan Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin'in tutuklanmasının ardından Eceabat Belediye Başkanı Saim Zileli, açıklamalarda bulundu.

Kesinlikle Ünal Başkanının bu olayda suçsuz olduğuna hala inandığını belirten Eceabat Belediye Başkanı Saim Zileli, "Dosya daha dikkatli incelendiği zaman ve daha dişe dokunur şekilde incelendiği zaman Türk adaleti eninde sonunda yerini bulur. Bu demek değildir ki şu anki verilen adalet, adalet olacak anlamına gelmez. Masumiyet karinesine göre kesinlikle ispatlanmadıktan sonra her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı suçsuzdur. Suçsuz olduğunu biz yargı önüne çıkacağız, kanıtlayacağız ve bunun sonucundan sonra başkanımızı tekrar karşılayacağız. Şuradan net söylüyorum. Belki duygusalda olarak söylüyorum. Eğer milletvekili adayı olduğunu söyledi. Bundan sonrada tutuklandı ise ben Saim Zileli olarak söz veriyorum. Onun sonuna kadar arkasındayım. O aday değilse ben adayım” dedi.