ÇASİAD Başkanı Erdal Akarsu başkanlığına gerçekleşen 25nci olağan mali genel kurul toplantısında Genel Sekreter Fırat Yağcı 2016 yılı faaliyet raporunu ve üye durumlarını, Sayman Erman Büyükgaga ise gelir gider hesaplarını açıkladı. Daha sonra ÇASİAD’ın 2016 yılı faaliyet raporu, gelir gider hesapları ve denetleme raporu okunarak oy birliği ile kabul edildi.
 
ÇASİAD Başkanı Erdal Akarsu, ÇASİAD üyelerine teşekkür konuşması gerçekleştirdi. Dernek olarak Çanakkale’nin menfaatleri doğrultusunda hizmet vermeye devam edeceklerini belirten Akarsu:“ 2016 yılı Ülkemiz ve bölgemiz açısında hafızalardan silinmemek üzere tamamlandı. Sınır ötemizde devam eden iç savaş, içeride ve dışarıda mücadele ettiğimiz menfur terörist gruplar ve faaliyetleri, alçak darbe girişimi, sayıları 4 milyona yaklaşan sığınmacılar, yüreklerimizi dağlayan şehit haberlerimiz ile milletçe çok zor bir sınavdan geçmekteyiz” dedi.
 
ÇASİAD olarak son dönemde başta Çanakkale'den olmak üzere şehit düşen kahraman tüm vatan evlatlarına Allahtan rahmet, yakınlarına sabır ve tüm Milletimize başsağlığı dileyen Akarsu:“ Terör, her zaman olduğu gibi toplumumuzun huzurunu, vatandaşlarımızın güven duygusunu ve özgürlüğünü hedef almıştır. Bu saldırıların bizleri yıldırmasına, ayrıştırmasına yahut ötekileştirmesine asla geçit vermemeliyiz. Bugün tüm ırk, din, dil, inanç, etnik, mezhep yahut siyasi farklılıklarımızla ve farklılıklarımıza rağmen el ele, omuz omuza, tek yürek olarak aynı bayrağın altında durmalı, terörün bizleri korkutup yıldırmasına asla müsaade etmemeliyiz. Terörle hedeflenen şiddet iklimine karşı “bu ülkenin vatandaşları ve bu ülkeyi seven insanlar olarak tüm farklılıklarımıza rağmen ortak bir akıl ve bir ortak duruş” sergilemeliyiz. Korkmuyoruz, alışmayacağız ve ayrışmayacağız” şeklinde konuştu.
 
Akarsu konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:“ İç ve dış gelişmeler, ekonomimiz üzerinde olumsuz etkisini artarak göstermektedir. Son dönem büyüme rakamları, işsizlik oranları, hızlı yükselen döviz kurları, özel sektörün taşıdığı yüksek döviz borcu, artan enflasyon beklentisi, ABD seçim sonuçları ve dünyaya yansıması iş dünyasını kaygılandırmaktadır. Her zaman ülkemizin daha fazla kalkınması daha fazla refah üretmesi, demokrasinin daha güçlü olması için görüşlerimizi her ortamda paylaşıyoruz. Bu tür zor değişim dönemlerinden geçerken, en çok dikkat etmemiz gereken, iktisadi kurumlar, demokratik hak ve özgürlükler, rekabet gücümüz, uluslararası zemindeki yerimiz, işbirliklerimiz gibi alanlardaki kazanımlarımızı kaybetmemeliyiz.
 
Çanakkale'nin Lider İş İnsanlarının Yüzü olan 'ÇASİAD'; ülkemiz ve bölgemizin kalkınması için gerçekleştirdiği bölgesel ve ulusal birliktelikler ile gücümüze güç katarak mücadele etmeye devam etmektedir.
 
Bu kapsamda; TÜRKONFED ve GÜNMARSİFED çatısı altındaki bölgesel ve ulusal çalışmalarımız sürmektedir. 2017 Yılı ÇASİAD’ın 25. Kuruluş Yıldönümüdür.  1992 yılında onursal başkanımız Sayın Tuğrul Aksoy önderliğinde kurulan ÇASİAD; 25 yıldır koşullar her ne olursa olsun Çanakkale ilinin ekonomik ve sosyal hayatının gelişmesi için çalışan, ülkesine ve bölgesine sürekli hizmet eden,  güçlü, örnek bir sivil toplum kuruluşu olmaya devam edecektir”
 
Olağan Mali Genel Kurul sonrası düzenlenen akşam yemeğinde ÇASİAD Üyeleri Semih Dabakoğlu, Fahri Karapınar, Doğan Türkmen ve Ahmet Çelik'e ÇASİAD Üye İş Yeri Plaketleri başkan Erdal Akarsu tarafından takdim edildi.

Haber: Fehmi ŞENYİĞİT

 


Kaynak: Haber Merkezi