Erasmus+ Programı Yetişkin eğitimi stratejik ortaklıklar (KA204) kapsamında 2016 yılı teklif çağrısı döneminde Çanakkale Valiliği proje birimi tarafından hazırlanarak, Türkiye Ulusal Ajansına sunulan “Safer Places Hopeful Refugees” adlı proje kabul edilerek, 107.255.00 Avro hibe desteği almaya hak kazanmıştır. Proje sözleşmesi 02/12/2016 tarihinde imzalanmasının hemen ardından toplam bütçenin  % 40’lık ilk bölümü ulusal ajans tarafından kurumumuzun hesabına aktarılmıştır.
 
24 ay sürecek olan projede farklı ülkelerde bulunan toplam 5 ortak kuruluş vardır. Projede genel koordinatör ülke Türkiye olup, ortak ülkeler ise; Almanya(Weltgewewant/Berlin), İsveç (İntegration för Alla), Avusturya (Universitaet Fuer Weiterbıldung Krems), İtalya (Euro-Net), Yunanistan (Action Synergy Sa)dır. Proje kapsamında mültecilere yönelik çeşitli faaliyetler gerçekleştirilecek olup, ortak kurum ve kuruluşlardaki iyi uygulama örneklerinden faydalanılacaktır. Ayrıca proje kapsamında kısa dönemli eğitim öğretim faaliyetlerini ve proje toplantılarını gerçekleştirilmek amacıyla ulus ötesi hareketlilikler düzenlenecektir.
 
 Proje kapsamında gerçekleştirilecek olan faaliyetlerin yürütülmesinde Çanakkale Valiliği İl Göç İdaresi ile yapılacak çalışmaların planlandığı toplantı İl Göç İdaresi Müdürü Hüseyin Elgörmüş ve kurum çalışanı Erdal Gocuklu, Çanakkale Valiliği Ar-Ge birimi çalışanları Meral Yavuz Kartal, İsmet Arısal ve Servet Şan‘ın katılımıyla gerçekleştirildi.
 
Hareketliliklerden ilki 9-10 Şubat 2016 tarihlerinde ortaklarımızın katılımıyla ülkemizde yapılacak açılış toplantısı olacaktır. Projenin hedefleri ve projeden beklenen sonuçlar ise şunlardır:
 -Mültecilere yönelik çalışan kurum ve kuruluşlarının kapasitelerinin gelişmesine katkıda bulunmak ve bu kurumlarda çalışan personelin bilgi ve deneyimlerine katkı sağlamak.
-Mültecilere yönelik iyileştirme çalışmalarında, sürdürülebilir bir gelişme ve uluslararası düzeyde bir dayanışma sağlamak.
-Uluslararası iş birliğini artırmak ve kültürler arası diyaloğu geliştirmek.
-Mültecilerin sosyal entegrasyonlarına katkıda bulunarak, sosyal etkileşimlerini güçlendirmek, eğitim ve sağlık erişimlerine destek sağlamak.-
-Uluslararası düzeydeki iyi uygulama örneklerini paylaşarak, mültecilere yönelik yapılan çalışmalarda işbirliğini artırmak.
-Mültecilerin sağlıklı yiyecekler ve sağlıklı yaşam konusunda bilinçlendirerek, farkındalık düzeylerini artırmak.
-Mültecilerin de mültecilere yönelik çalışan personelin de dil yeterliliklerinin gelişmesine katkıda bulunmak, vs.
-Deniz yoluyla kaçma girişiminde bulunan mültecilerin kaçışlarının önünü geçmeye çalışarak, deniz ölümlerinin azalmasını yardımcı olmak.
 


Kaynak: Haber Merkezi