Çanakkale'de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından yürütülen ‘Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Sosyal Konut Hamlesi Projesi’ kapsamında yapılacak olan konut kuralarının çekilmesiyle bin 290 konutun hak sahibi belli oldu.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) İÇDAŞ Kongre Merkezi'nde gerçekleşen kura çekimine Vali İlhami Aktaş, İl Genel Meclisi Başkanı Nejat Önder, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Bekir Çelen, Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel, AK Parti İl Başkanı Naim Makas, Toplu Konut İdaresi Proje Uzmanı Hasan Hüseyin Çelik, İl Genel Meclis üyeleri, şehit aileleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Kura çekimi saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra TOKİ çalışmaları ile ilgili hazırlanan tanıtım filminin gösterimi yapıldı. Ardından Toplu Konut İdaresi Proje Uzmanı Hasan Hüseyin Çelik tarafından bir konuşma yapıldı. TOKİ Proje Uzmanı Hasan Hüseyin Çelik, "Biz bugün burada Çanakkaleli hemşehrilerimizin ev sahibi olmasına yönelik olarak sadece hak sahipliği belirleme kurası için geldik. Bu konutların şimdiden bin 290 kişiye hayırlı olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Vali İlhami Aktaş ise, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı bu hamle ile Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı projesinde 250 bin insanımız ilk evlerine kavuşacaklar. Bu duygu çok güzel bir duygu. Çanakkale'de de bin 290 hemşerimiz ilk evlerine kavuşmuş olacak. Yaklaşık 20 bin başvurumuz var. Kurada çıkmayacak vatandaşlarımız üzülmesinler. Bu proje bir defaya mahsus değil, devam edecek. İnşallah onlar da ev sahibi olacaklardır" dedi.

Çanakkale 3'üncü Noteri denetiminde yapılan kura çekimlerinde, Şehit Ailesi kategorisinde ilk kura, Vali İlhami Aktaş tarafından çekildi. Sosyal Konut Projesi kapsamında Çanakkale’de çekilen kuralarla, kent merkezinde 370, Ayvacık’ta 188, Biga İlçesi ve Karabiga Beldesinde 104, Ezine’de 388, Gelibolu’da 80, Gökçeada’da 160 olmak üzere toplamda bin 290 yeni konutun hak sahipleri belirlendi.

Mehtap ŞAHİN