250 bin sosyal konut kampanyası kapsamında TOKİ tarafından Çanakkale merkezinde yapılacak 370 konut için kura 1 Şubat’ta çekilecek.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, Çanakkale’de kuraya katılmak için başvurusu kabul edilenlere SMS gönderilerek, kura tarihi bildirildi. “250 bin sosyal konut kampanyası kapsamında Çanakkale İli Merkez İlçesi 370 Adet Konut Projesinin hak sahibi belirleme kura töreni 01 Şubat 2023 saat 10:00'da İçdaş Kongre Merkezi'nde düzenlenecektir” ifadelerine verilen mesajda ayrıca, projeyle ilgili detaylı bilgilendirme kapsamında başvurusu kabul edilenler ve edilmeyenlerin listesi de link vasıtasıyla aktarıldı.

Bu kapsamda Çanakkale kent merkezinde yapılacak 370 konut için başvurusu kabul edilenlerin sayısının 19 bin 474 olduğu görüldü. Şehit ailesi, gazi, engelli, emekli, genç ve diğer şeklinde kategorilendirilen başvurular kapsamında, toplamda 20 bine yakın kişi Çanakkale’de yükselecek 370 konut için umutlu bekleyişine başladı. Başvuru şartlarını sağlamadığı için başvurusu iptal edilenlerin (TOKİ'de anlaşması olanlar, eşinin TOKİ'de anlaşması olanlar, eş başvurusu olanlar, tapuda kaydı olanlar, eşinin tapuda kaydı olanlar) sayısı ise 1328 olarak açıklandı.

Haber: Ersan KÜÇÜKKURU