Meteorolojinin tahminlerine göre Çanakkale, Şubat ayına karla girecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü internet sitesinde orta ve uzun vadeli tahminler bölümüne; 27 Ocak Cuma – 2 Şubat Pazar ünlerini kapsayan bir haftalık hava raporunu yayınladı. Buna göre, bölgemizde öncelikle zaman zaman kuvvetli düşmesi beklenen sağanak yağışlar etkili olacak. Ardından içinde bulunduğumuz ayın son günleri ve Şubat ayının ilk günlerinde Çanakkale belki de mevsimin ilk kar yağışını alacak.  

Tahminlere göre; mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıkları kuzey, iç ve doğu kesinlerde azalarak, mevsim normalleri civarına düşecek. 27 Ocak Cuma günü Çanakkale ve çevresinde sağanak yağışların kuvvetli olması bekleniyor. Meteoroloji, rüzgar ile birlikte düşecek şiddetli yağmurda yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyarılarda bulundu. Yağmur etkisi 28 Ocak Cumartesi günü de devam edecek. 29 Ocak Pazar günü havanın açması beklenirken, sıcaklıklar ciddi derecede düşecek. Bu ani sıcaklık azalmasıyla birlikte Çanakkale’nin doğusunda, özellikle yüksek kesimlerde kar yağışları görülebilecek. Yeni hatanın ilk günü 30 Ocak Pazartesi de kar Çanakkale iç kesimlerine doğru yağmaya devam edecek. Denize yakın kıyı kesimlerde kar görülmese de sürpriz yağışlar olabilir. Yeni yılın ilk ayının son gününde ise bölgemizde yağmur yağışları bekleniyor. Doğu kesimlerde yağışların sulu kar şeklinde olması öngörülüyor.

Şubat ayının ilk günü ise Çanakkale için yeniden kar yağışı tahmini var. Kar beklentisi kentin büyük bir bölümünü kapsıyor ancak denize yakın kesimlerde hava tahmininde yer almıyor. 2 Şubat Perşembe de Biga, Çan, Yenice, Bayramiç gibi ilçelerde kar yağışları görülmesi muhtemel.

Gülçin AKIN

7 Günlük Tahmin