Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkan Yardımcısı Necmi Akyalçın, dernek üyeleri Cengiz Sayan ve Vural Yurdatap ile birlikte CHP yeni başkanı olarak göreve başlayan Güler Koçer’i ziyaret etti.
Ziyarette konuşan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkan Yardımcısı Necmi Akyalçın, "Çanakkaleye ilk geldiğimde birinci işim Atatürkçü Düşünce Derneğine üye olmak ikinci işimde CHP’ye üye olmak oldu. Çünkü o zamanalar üniversitede öğretim üyelerine siyaset serbestti, daha önce öğretmendim doktoramı yapmadan önce ve bu CHP üyeliğim hala devam ediyor. Ben burada 15 -16 yıl Atatürkçü Düşünce Derneği Çanakkale şube başkanlığını yaptım. Sonra 2020 yılının Eylül ayında Atatürkçü Düşünce Derneği’nin genel kurulunu yaptık. Genel Kurul üyelerimiz sağolsunlar, beni genel yönetim kuruluna seçtiler. Genel başkanımız Hüsnü Bozkurt’un da il başkanımıza gönderdiği selamı iletiyorum. O da bizim CHP 26.dönem Konya milletvekilimiz, bana genel başkan yardımcısı olmanı istiyorum dedi. Bizde bu görevi şerefle kabul ettik" ifadelerini kullandı.
Bu süreçte seçim çalışmalarında her türlü çalışmada destek olduklarını belirten Akyalçın, "CHP sürecini hepimiz biliyoruz bu süreç sonrası sayın Güler Koçer il başkanımız oldu. Bazı insanların yaşamlarında bazı insanlar çok önemlidir, Koçer ailesi de benim yaşamında çok önemlidir. Bize ona omuz vermek, ona destek olmak düşer, kendisine bu iyi neyitli duygularımız bildirmek için burdayız. Tekrar hayırlı olsun başkanım. Siz önden yürüdüğünüzde biz arkanızdan yürüyelim" şeklinde konuştu.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren CHP Çanakkle İl Başkanı Güler Koçer, "Bende Şahin Koçer ve Ece Koçer'in çocukları olmaktan onların isimlerinin bu şehilde nasıl anıldığını ben çok iyi biliyorum. Her zaman gurur duydum. CHP'nin il başkanı olmak ve ayrıca kadın olarak bulunmakta beni mutlu etti. Ayrışmadan mücadelemize devam edeceğiz.Ziyaretiniz için tekrar teşekkür ederim" diye konuştu.
 
Mehtap Şahin