Türkiye Dağcılık Federasyonu, Çanakkale İl Temsilciği ile Çanakkale Dağcılık ve Doğa Spor Kulübü’nün 2023 yılı planlı faaliyet programı içerisinde yer alan Çanakkale’nin ilk dağcılık sporcusu olan ve Kütahya Dumlupınar Üniversitesi öğrencisi iken 21 Ocak 2011 tarihinde Gürcistan Kazbek  Dağı zirve tırmanışında geçirdiği bir kaza sonucu hayatını kaybeden Emre Kuruoğlu, vefatının 12. yıldönümünde  düzenlenen kamp ve yürüyüş etkinliğiyle anıldı.
 
Çanakkale Dağcılık ve Doğa Spor Kulübü öncülüğünde, Bandırma Baydak'tan 16 sporcu, Tekirdağ Rumeli  Zirve Dağcılık'tan 2 sporcu, Keşan Sardos'tan 4 sporcu, Bursa Ayakizi'den 10 sporcu, Manisa Niobe Dağcılık'tan 1 sporcu, Ankara Dağcılar Birliği Kulübü'nden 1 sporcu,  Çadak Çanakkale Dağcılık'tan 40 sporcu olmak üzere toplam  74 sporcu  anma etkinliğine katılırken, 53 sporcu ise zirve yürüyüşüne katıldı.
Anma etkinliğinin birinci gününde farklı illerden gelen ekipler, Emre Kuruoğlu’nun kabrini ziyaret etti. Üreten Kadınlar Pazarı ve Mehmet Akif Ersoy Müzesi gezilmesinin ardından  Çırpılar köyü Emre Kuruoğlu Kamp alanıda sporcular tarafından çadırlar kuruldu.
Etkinliğin ikinci gününde ise 5. Emre Kuruoğlu Anma Etkinliği kapsamında kamp alanından Kaz Dağları Sazak Kuleye doğru yaklaşık 53 dağcı zirveye yürüdü. Sazak zirveye ulaşan sporcular, burada Emre Kuruoğlu anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Daha sonra sporcunun biyografisi okundu. Sporcuların, Emre Kuruoğlu Kamp alanına inişinde ailesi tarafından merhum sporcuya ruhuna itafen ikramda bulunuldu.
Mehtap Şahin