Çanımızın yer altındaki doğal zenginliği olan termal su, belediye ekiplerince kar temizleme çalışmalarında kullanılarak bir ilke imza atıldı. Belediyeye ait itfaiye aracına doldurulan termal su ile ilçe merkezinde ve sokaklarda buzlanmanın olduğu yerlerde temizlik yapıldı.

Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu; “Çanımıza her alanda katma değer sağlayan Termal Suyumuzu bugün de karla mücadele çalışmalarımızda kullandık. Kar yağışının durmasıyla buzla kaplanan caddelerimizi Termal Suyumuz ile temizliyoruz. Esnaflarımız ve vatandaşlar yapılan bu uygulamayı çok yerinde bularak belediyeye memnuniyetlerini dile getirdi. Çanımızın yer altındaki doğal zenginliği olan termal sulardan karla mücadele çalışmalarında da faydalanılması vatandaş tarafından takdirle karşılandı” dedi.

Deniz olan il merkezi ve ilçelerde deniz suyu ile tuzlama ve temizleme çalışmaları yapılabildiğini aktaran Başkan Kuzu, Çan’da böyle bir imkan olmadığından yer altındaki zengin termal kaynakların, karla mücadelede rol aldığını aktardı. Kuzu; “Göreve geldiğimiz ilk günden bugüne Çan'ın atıl vaziyette kalan tüm kaynaklarını harekete geçirerek Çan halkının hizmetine sunmaya çalışıyoruz. Yoğun kar yağışı altında vatandaşlarımızın günlük hayatlarını daha kolay sürdürebilmeleri için tüm ekiplerimiz ile 24 saat çalışıyoruz. Çan'ımıza her alanda katma değer sağlayan termal suyumuzu bugün de karla mücadele çalışmalarımızda kullandık. Bu sayede hem kar ve buzların erimesini hızlandırdık hem kış şartlarının halkımızı ve hayatımızı olumsuz engellemesini önledik hem de doğal kaynaklarımızı kullanmış olduk" diye konuştu.

Ercan ÖZÇETİN
 
 


Kaynak: Haber Merkezi