CHP Çanakkale il başkanlığından adeta atama krizi yaşanıyor. Milletvekilleri ve partililerin Güler Koçer'in atandığını duyurup, 'hayırlı olsun' temennileriyle paylaşım yapmasına rağmen il başkanlığından yapılan yazılı açıklama şaşırttı.

CHP Çanakkale İl Başkanlığına atama yapıldığı yönünde CHP Genel Merkezi tarafından il başkanlığına ulaşan bu içerikte herhangi bir resmi yazı bulunmadığı açıklandı!

Dün akşam saatlerinde Çanakkale Kadın Kolları İl Başkanlığı başta olmak üzere Gençlik Kolları İl Başkanlığı tarafından sosyal medya hesaplarından duyurulan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek ile diğer Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan dahil çok sayıda partili, paylaşımlarında CHP Genel Merkez MYK tarafından İl Eğitim Sekreteri Güler Koçer'in Çanakkale İl Başkanlığına atandığını duyurmuştu.
Bugün ise öğle saatlerinden sonra ise CHP İl Başkanlığından basın kuruluşlarına gönderilen mail ve sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda ise kendilerine bu atamayla ilişkin resmi bir yazı gelmediği şeklinde bir açıklama yapıldı.

CHP Çanakkale İl Başkanlığından yapılan açıklamada “16.01.2023 tarihinde akşam saatlerinde Çanakkale yerel basın kuruluşlarının internet sayfalarında ve kişisel sosyal medya hesaplarında CHP MYK'sı tarafından il başkanlığına bir atama yapıldığı yönünde haberler paylaşılmış olup halen bu haberlerinde paylaşılmaya devam edildiği görülmektedir. 17.01.2023 tarihi saat:13.00 itibariyle CHP Genel Merkezi tarafından İl başkanlığımıza ulaşan bu içerikte herhangi bir resmi yazı bulunmamaktadır. Kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız” denildi.

Bu durum parti içinde il başkanlığı atamasına yönelik bir kriz olarak algılandı!

Haber: Mehtap ŞAHİN