Şahingöz  "Biz bütün söylemlerimize, bütün eylemlerimizi, bütün fiillerimize, çalışmalarımızı beklentimiz vatandaşın iyiliği için, refahının artması için, elimizden gelen çalışmaları dilimiz döndüğünce anlatmaya çalışıyoruz. İki ittifaktan bir tanesinin seçilmesi veya yanında olunması ya da destek verilmesi gibi bir durumda bazen bunları gerektirebiliyor. Buna kararı genel başkanımız verecektir, teşkilatlarımız verecektir. Ama olabilir mi, Olabilir. Yani siyasette her şey olabilir" dedi.
 
Yeniden Refah Partisi Çan İlçe Başkanı Salih Şahingöz, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Üç yıllık bir parti olduklarını ifade eden Şahingöz, "Teşkilatlanmamızı Çanakkale ve ilçelerinde  bir iki eksiğimiz dışında tamamladık. Şu anda bütün ilçe teşkilatlarımız tamam. Sadece adalarda bir sıkıntımız var. Gökçeada belirlendi ama şu anda resmi olarak kurulmadı.  Bildiğiniz gibi yeni kurulduğumuz için biz hazineden herhangi bir yardım almıyoruz. Devletin hiçbir imkanını kullanamıyoruz. O yüzden teşkilatlanmamız oldukça zor geçiyor. Bunun maddi zorlukları var. İnsan kaynağı sıkıntısında zorluklar var. Artı artık insanlar muhalefet partilerinde görev almaktan korkuyorlar maalesef. Çünkü iş kaygısı var. İşe girme kaygısı var. İşinden olma kaygısı var. Yani bugün gibi zorluklarla karşılaşıyoruz. Ama her şeye rağmen ilerleyişimiz, teşkilatlarımız devam ediyor" ifadelerini kullandı.
 
"CUMHURİYET TARİHİNİN EN KALABALIK KONGRESİNİ YAPTIK"
Ankara’da Yeniden Refah Partisi'nin kuruluş kongresinde Cumhuriyet tarihinin en büyük kongresini yaptıklarını ifade eden Şahingöz, “Biz altı Kasım'da Cumhuriyet tarihinin en kalabalık kongresini yaptık. Polis kayıtlarında  seksen beş bin kişi olduğu söyleniyor. Ama  spor salonu ve bahçesi almadığı için artık gelen insanları, misafirleri, polisler, gençlik merkezine kaydırılmışlar. Onların kaydı tutulmadı. Yani o sayıdan sonrasını  afaki rakamlar söyleniyor. Yüz bin, yüz otuz bin gibi. Ama kayıtlarda görünen bu ilk  büyük kongre miydi? İkinci büyük kongreydi, evet. Yani Cumhuriyet tarihinin bugün iktidar partisi bile böyle bir kongre yapamadı. Miting değil bu. Kongre. Insanların müthiş teveccühü var. Özellikle Anadolu’dan Şu anda yeni Yargıtay sayfasını güncelledi üye sayılarını güncelledi. Üye sayısı konusunda en fazla artış yapan ikinci partiyiz. Yani  insanlar artık söylemlerimiz, projelerimiz, ülkeyi nasıl yöneteceğimiz  konusunda bilgilendikçe partimize olan teveccühleri de artıyor, devam ediyor” şeklinde konuştu.
 
"BİZ ASLINDA ÇOK ZENGİN BİR ÜLKEYİZ"
"İnsanlar neden yeniden Refah Partisi'ne oy versin diyorsak bunun için birçok projemiz var" diyen Şahingöz, şöyle devam etti: "Şu anda seçim yaklaşıyor çünkü bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Haziran ayında yapılacak olan seçimlerin biraz öne alınabileceğini açıkladı. Daha taze bir şey bu. Taze bir gelişme bu. Dolayısıyla bir erken seçim gözüküyor gibi. Şimdi  insanımızın alım gücü düştü, işçiler emeğinin karşılığını alamıyor, esnaf gününü kurtaramıyor, emekli açlık sınırının altında ezilmeye mahkum olmuş, toplumun her kesiminde maddi olarak alım gücünde bir gerileme yok. Söz konusu bunu yirmi yıldır iktidarda olan ve hiçbir siyasi partiye nasip olmayan yetkilerle süslenmiş bir partinin ülkemizi getirdiği son durum. Son resim bu şekilde. Bize neden insanlar oy versin? Yeniden Refah Partisi'nin insanlar neden seçsin? Biz iktidara gelir gelmez insanımıza vaat vaatlerimiz var. Ne diyoruz? İşçi, memur, emekli tüm çalışanların maaşına yüzde yüz elli zam yapacağız. Bu sadece söylem değil, geçmişte rahmetli Demirel'in söylediği gibi işte size iki tane anahtar vereceğim. Bir tanesi ev anahtarı, bir tanesi araba anahtarı şeklinde değil. Bu iddianın altı dolu. Nasıl dolu? Biz zam yapmadan, vergileri arttırmadan. Kendi öz kaynaklarımızla bunu yapacağız. Peki kaynak nerede? insanlar en önemli soru o  kaynak derede? Biz aslında çok zengin bir ülkeyiz. Yani fakir bir ülke değiliz. Bizdeki sorun kaynakların adil dağıtılmaması. Nasıl adil dağıtılmıyor? Mesela  muhalefetin  meşhur bir söylemi var. Beşli çete diye. Biz çete demiyoruz. Biz  imtiyaz ruhsal petrol galiba yanılmıyorsam. Ticaret Bakanı geçen seneki açıklamasında diyor ki yüz yirmi sekiz defa beş inşaat firmasına vergi indirimi getirdik. resmi gazetede yayınlanan yazılarla biz bunu araştırdığımızda 100 milyar TL civarında bir paradan bahsediyoruz. İmtiyazlı şirketlere sağlanan avantajlı. Yani  hiç zam yapmadan şu anda yüz elli milyar dolarlık bir kaynağımız var. Kaynaklardan bir tanesi bu. Hint yazılı şirketlere ayrılan kaynak. Bir diğer kaynağımız biliyorsunuz bütçe görüşmelerinde geçiyor. Faiz giderleri. Bu sene faizle ayrılan miktar 560  milyar TL. Dile kolay. Çok büyük bir rakam. Mesela iki milyon emekli için ayrılacak kaynağın yüz milyar TL olduğu düşünülürse bunun beş katı Kaynak sadece faize gidiyor. Tarıma ayrılan kaynak ülkenin ekonomisini yani  üretimi sağlandığı tarıma ayrılan kaynak ise sadece 54 milyar.  Düşünün on katını biz faize veriyoruz. İktidara geldiğinizde biz rahmetli Necmettin Erbakan hocamızın yaptığı gibi havuz sistemi ve denk bütçe yaparak faize aktarılan bu kaynağın ülke kaynaklarında kalmasını ve bunun vatandaşa doğrudan aktarılmasını sağlayacağız. Ben aynı zamanda kamuda çalışıyorum. Evet. Kamuda müthiş bir israftır."
 
"BÜTÜN SÖYLEMLERİNİZİN ALTI DOLU"
Vatandaştan kemer sıkması beklenirken, kamunun bir türlü  tasarruf yapmaya yanaşmaması veya yapamaması konusunda çok eleştiriler olduğunu belirten Şahingöz, "Hatta şöyle bir şey var. Geçen gördüm çok da güzeldi yani. Çok hoşuma gitti. Sayın Tayyip Erdoğan çıktı dedi ki diyor işte israf etmeyelim, kemeleri sıkalım, tasarruf sağlayalım dedi.  Gerçekten dediğiniz doğru, AK Parti il başkanı 28  milyarlık makam odası yapmış. Bugün bir daire Çanakkale'de ortalama daire fiyatı iki milyonsa on dört daire parasına kendisi için özel makam odası yapmış ve bu küçük  bir örnek. Özel uçaklar, özel saraylar, Van'da mesela  Cumhurbaşkanı kaç gün gidecek kaç gün kalacak? Saray yaptık. Yetmedi otuz altı tane yanına villa yapıyoruz. Bu kamunun malı. Bulacağımız üçüncü kaynak paketimiz de budur. Sadece vatandaş değil kamuda tasarruf edecek  şimdi diyeceksiniz ki işçiye, memura bu kadar zam yaptınız, bizim rakamımız 14 milyar TL.  Peki işveren bunu nasıl ödeyecek? Onlara da ciddi yük binecek.  Biz işvereni de düşünüyoruz. Sadece işçiyi, memuru, çalışanı değil, esnafımızı yani toplumun her kesimini adil şekilde kaynakların dağıtımı konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Bütün söylemlerinizin altı dolu. Nasıl yapacağımızı ve geçmişte yaptığımız örnekleri söyleyerek vatandaşlarımıza bunu anlatıyoruz. Şimdi gelelim işverenler on dört bin TL'yi iş çalışanına nasıl verecek? Bunun için de Stopajlarını almayacağınızı bekliyoruz işverenlerden. Faizsiz krediler, vergi teşvikleriyle bunu destekleyeceğimizi işveren yükünü hafifleteceğimizi söylüyoruz. Ve halka müthiş bir gelir sağlayarak yükselterek insanların alışverişi olan taleplerini hep ertelediği, ötelediği, taleplerini bir halkı sakatladığı için alışveriş yapacak. Canlandıracaksınız fabrikaya gidecek. Ham maddeye gidecek. Yani ekonomik bu şekilde canlanmış olacak. Esnaf da daha fazla kazandığı için bu aslında esnafa yük olmayacak. Ama tekrar altını çiziyorum. Bir zam yaparak vergileri artıracak. Değil. Mevcut kaynaklarımız da bunu yapın. Bir diğer kaynağımız da iktidara daha henüz gelmeden  bir iki yıl öncesinden yazmış olduğumuz her ile Toplamda 681 tane ağır sanayi hamlesi olarak üretime dayalı  projelerimiz var. Üretmeye öncelik vereceğiz diyorsunuz evet. Üretmeden bu iş olmaz. Yani üreteceğiz, istihdam  sağlayacağız. Biliyorsunuz işsizlik oranı son yılların en yüksek seviyelerinde. Yani biz üretmeden bu gençlerimize istihdam sağlamadan bir yerlere varamayız. Üretim, üretim, üretim diyoruz" şeklinde konuştu.
 
Mehtap ŞAHİN