Şehit Astsubay Kaşıkçı’nın 2014 yılında yıllık izine geldiği memleketinde denize düşen bir vatandaşı kurtardığı ancak Özel Kuvvetler Komutanlığında görevli olduğu için kimliğinin saklı tutulduğu öğrenildi.
 
Suriye’de yürütülen Fırat Kalkanı operasyonunun 98’inci gününde Türk Silahlı Kuvvetleri ile irtibatı kesilen iki askerden biri olan ve 40 gün sonra şehit olduğu haberi gelen Astsubay Üstçavuş Kıvanç Kaşıkçı, Şehitler Camisinde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Hastanebayırı Şehitliğinde toprağa verildi.
 
Şehit Astsubay Kaşıkçı’nın cenazesi Salı günü Gaziantep’ten Askeri Kargo uçağıyla Çanakkale Havaalanına getirilmişti. Havaalanında düzenlenen askeri törenle cenaze arabasına konulan şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu ardından konvoy ile Çanakkale Devlet Hastanesi morguna kaldırılmıştı. Dün saat 11.30’da Devlet Hastanesi morgunda alınan şehidin cenazesi kortej eşliğinde İnönü Caddesi, Hastanebayırı istikametinden tekbir sesleri ile önce helallik alınması için baba ocağına götürüldü. Ardından Şehitler Cami avlusuna getirilen şehit cenazesi için öğle namazına müteakip cenaze namazı kılındı.
 
Cenaze töreninde gözyaşları sel oldu
Şehidin annesi Sebahat Kaşıkçı, baba Ramazan Kaşıkçı, abisi Erdinç Kaşıkçı, eşi Hamiyet Kaşıkçı, kucağında 1 yaşındaki kızı yağmur Kaşıkçı ile sık sk tabutun başına gelerek gözyaşı döktü. Tabuta sarılarak gözyaşı döktüler. Kardeşi Erdinç Kaşıkçı namaz vaktine kadar abisinin fotoğrafı ile tabutun başında gözyaşı dökerek bekledi. Şehidin 1 yaşındaki kızı Yağmur Kaşıkçı babasının tabutun başına getirilerek çevredekilerin ağladığını görerek kendisi de ağlamaya başladı. Bir ara babasının tabutuna dokunan minik yağmur yakınları tarafından cami avlusundan çıkarılıp eve götürüldü.
 
Cenaze törenine Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Turan, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Askeri ve Mülki erkanın yanı sıra binlerce vatandaş katıldı.
 
Bakan’dan taziye
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, cenaze törenine katılmak için geldiği Şehitler Camisinde şehidin ailesine taziye dileklerini iletti. Cenaze namazı sırasında şehit babasının bir koluna Bakan Çelik, diğer koluna da Turan girip, ayakta durması için destek oldu.
 
Kılınan cenaze namazının ardından şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu top arabasına kondu. Ardından da cami yakınındaki Hastanebayırı Şehitliğine götürülerek defnedildi.
 
Hayat Kurtarmıştı
Fırat Kalkanı operasyonunda şehit olan bir çocuk babası Piyade Astsubay Üstçavuş Kıvanç Kaşıkçı, 7 Ağustos 2014 tarihinde GESTAŞ Deniz Ulaşım A.Ş’ye ait iskelede denize uçan otomobil içindeki sürücü Mehmet Matara’yı amatör balıkçılar ile kurtarmıştı. Görevli olduğu Özel Kuvvetlerde vatanı için gözünü kırpmadan şehit düşen Astsubay Kaşıkçı kazanın olduğu günde iskelede denize uçan otomobil içindeki sürücü Mehmet Matara’yı kurtarmak için hiç tereddüt etmeden elbiselerini çıkararak denize atlamıştı.
 
Haber – Fotoğraflar: Fehmi Şenyiğit


Kaynak: Haber Merkezi