Adaylığını sosyal medya hesaplarından duyuran Göçoğlu, “Sevgili çiftçi dostlarım, abilerim, ablalarım, kardeşlerim!
 
 Etnoköy-Çıplak’ta yaptığı çalışmalar sonucu gelen talepler doğrultusunda bütün Çanakkale’ye, ülkeye, çiftçiye ve üreticiye daha faydalı olabilmek adına Ziraat Odası başkanlığına adayım olduğunu duyuran Muhtar Göçoğlu, çiftçilik ve hem hayvancılık ile uğraşan biri olarak sektördeki sıkıntıların farkında olduğunu söyledi.
 
Bu kapsamda ekip arkadaşlarıyla birlikte amaçlarının Ziraat Odaları kanununda da yazdığı gibi; çiftçinin müşterek ihtiyaçlarını karşılamak, mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak, çiftçilik mesleğinin genel menfaatlare uygun olarak gelişmesini sağlamak, çiftçilikle iştigal edenlerin mesleki hak ve menfaatlerini korumak olduğunu ifade etti.

“ÇİFTÇİLİK YAPANLARIN SAYISI GİDEREK AZALMAKTADIR”
Dünyadaki en önemli mesleğin, pandemi döneminde de fark edildiği gibi çiftçilik olduğunu kaydeden Göçoğlu, “Ancak genç nüfusun köylerde azalması buna bağlı olarak da çiftçilerin yaş ortalamasının artması, dünyada enflasyonun artmasından dolayı karşılaşılan mali yük, buna bağlı olarak yakıt, yem fiyatlarının artması gibi nedenler ile çiftçilik mesleğini yapanların sayısı giderek azalmaktadır. Bu azalmanın önüne geçmek adına, tarıma olan ilgiyi artırmak ve yapılabilirliğini kolaylaştırmak için seminerler, tanıtımlar düzenlemek, köy köy gezip şahsen teşvik etmek amaçlarımızdandır. Akıllı tarım uygulamaları gibi tarımı daha kolay uygulanabilir hale getirmek, çiftçinin kazancını artırmak, hayvancılık ile uğraşan üreticilerimize gerekli desteği sağlamak için çıktığımız bu yolda kadınlarımızı da sistemin içine dahil etmeyi amaçlamaktayız” dedi.

“EN ÜCRA KÖYLERE ULAŞMAK İSTİYORUZ”
Göreve gelmeleri halinde yapmayı planladıkları icraatları aktaran Göçoğlu açıklamalarına şöyle devam etti; “Zirai ilaç, gübre, yem, mazot gibi en önemli gider kalemleri için anlaşmalar yapmak ve daha uygun fiyatlarda odamızda satmak siz değerli çiftçi dostlarımıza bir nebzede olsa katkıda bulunmak istiyoruz. Değerli hayvan üreticileri içinde odamız bünyesinde uygun fiyatlar ile veteriner hizmeti ve hayvan ilaçları satışı yapmayı planlıyoruz. Ziraat Odası olarak boş tarım arazilerini kiralayarak kiraladığımız arazilere anaç tohumlar getirterek tohumluk arpa buğday yulaf dikip oda üyelerimize maliyetine tohumluk satışı yapmak yapılacak olan projeler ile üreticiye nefes aldırmak, refah seviyesini artırmak, en ücra köylere dahi ulaşmak istemekteyiz.

Bir diğer önemli giderler den biri olan sebze tohum fiyatları, fide fiyatlarında da düzenlemelere gidip gerekirse yetiştiriciliği için teşvikler yapmak gerekirse anlaşmalar yaparak maliyetleri için çalışacağız. Kısacası üreticimizin her kurumda her ortamda yanında ve destekçisi olmak için çıktığımız bu yolda destekleri almak isteriz. Her zaman dediğim gibi biz üretici ve çalışkan milletiz. Yeter ki Allah birliğimize dirliğimize zeval vermesin.”
 
Gülçin AKIN