TSK'nın Suriye’de gerçekleştirdiği Fırat Kalkanı harekatında 29 Kasım tarihinde irtibatın kesildiği açıklanan iki askerden birisi olan Piyade Astsubay Üstçavuş Kıvanç Kaşıkçı'nın şehit olduğu haberi baba ocağına ulaştı. Acı haberi, Kaşıkçı'nın ailesine Çanakkale Valisi Orhan Tavlı ve Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Tayyar Ertem verdi.  Evin önünde 112 acil servisi ambulansı hazır bekletildi. Acılı haberi alan baba Ramazan Kaşıkçı fenalaşınca Çanakkale Devlet Hastanesine kaldırıldı. Şehit evine dev Türk bayrağı asıldı.
 
Şehidinin cenazesi Çanakkale’de
Suriye’de yürütülen Fırat Kalkanı operasyonunun 98’nci gününde TSK’yla irtibatı kesilen 2 askerden biri olan ve 40 gün sonra şehit haberi gelen Çanakkaleli Piyade Astsubay Üstçavuş Kıvanç Kaşıkçı’nın cenazesi memleketi Çanakkale’ye getirildi.
 
Şehit Kıvanç Kaşıkçı’nın cenazesi dün Gaziantep’te düzenlenen töreninin ardından askeri kargo uçağıyla 13.45’de memleketi Çanakkale’ye getirildi. Kar yağışı altında havaalanında karşılanan şehidin cenaze törenine Çanakkale Valisi Orhan Tavlı ve beraberinde çok sayıda protokol üyesi, ailesi, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Oğluma orada bakılmadı
Şehidin babası Ramazan Kaşıkçı ve abisi Erdinç Kaşıkçı sağlık ekiplerinin ve vatandaşların yardımıyla güçlükle havaalanına getirildi. Ağlayarak gazetecilere konuşan şehidin babası Ramazan Kaşıkçı, “Bugün Çanakkale şehitler diyarı. Çanakkale, Fırat kalkanında kahramanca savaşan, ülkesi ve milleti için orada ölümü göze alan, şehit düşen bir kahramanını karşılayacak. Oğlum bugün milletim, devletim, canını hiçe sayarak orada vatanı için şehit düştü. Ama oğlum orada bakılamadı. Eğer burada bakılsaydı yaşayacaktı. Oğlum ne diyeyim ki ben ona doyamadım. Çakırım, onurum, gururum, yavrum, canım evladım. Seninle ne kadar gurur, onur duysam azdır. Bu memleketin, devletin, milletin için can verdin. Hainler ve şerefsizler utansın. Onlar gibi bunların canını hiçe sayan o kahramanlar olduğu sürece bu ülke hep beraber olacak. Asla bayrağımızı kimse indiremeyecek. Hiç kimse bizleri susturamayacak. Al bayrağımız her zaman bu ülkede dalgalanacak” diye konuştu.
 
Askeri kargo uçağı havaalanına indikten sonra şehidin babası Ramazan Kaşıkçı, kardeşi Erdinç Kaşıkçı, eşi Hamiyet Kaşıkçı kucağında 1 yaşındaki kızı Yağmur Kaşıkçı ile Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Ardından Türk bayrağına sarılı tabut geçit töreni ile cenaze aracına taşındı. Bir Bayan Astsubay’ın desteği ile ayakta duran anne Sebahat Kaşıkçı oğlunun tabutu önünden geçerken gözyaşlarına boğuldu.
 
Çanakkale Devlet Hastanesi morguna kaldırılan şehidin cenazesi bugün öğle namazına müteakip cenaze namazının ardından Hastanebayırı şehitliğinde toprağa verilecek.
 
Fehmi Şenyiğit


Kaynak: Haber Merkezi