Geçmişten günümüze gelen, adeta bir kültür olan Türk kahvesi ülkemizde tüketimi en fazla olan içecekler arasında yerini alıyor. Yemeklerde sonra vazgeçilmez olan Türk kahvesi içmek artık bir lüks haline gelecek.

Her sohbete eşlik eden senelerdir içilen Türk kahvesi fiyatları cep yakıyor. Türk kahvesi son bir senede yüzde 118 oranında zamlanmış durumda. İki kişinin karşılıklı Türk kahvesi içmesinin bugünkü maliyeti 6 TL’yi buluyor. Tabi bu evdeki maliyeti. Dışarıda, mekanlarda içmek ise 50 liraya kazar uzanabiliyor.

Bu nedenle, ‘bir kahvenin 40 yıl hatırı var’ diyerek sevdiklerimiz ile karşılıklı içtiğimiz köpüklü bir Türk Kahvesi artık hatır tanımıyor. Fiyatların bu denli zamlanmış olması kahve severleri gelecek seneki zamlar açısından korkutuyor. Geçtiğimiz sene yarım kilosu 70 TL’den satılan Türk kahvesi bu yıl ise 238 TL’den satışa sunuluyor. Esnaflar gelecek sene için daha fazla zam olabileceğini söyledi. Birçok faydası da bulunan Türk kahvesinin fiyatının günden güne artmasıyla tüketiminin azalacağa benziyor.

Gülçin AKIN