İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy, vefatının 86'ncı yıldönümünde çocukluğunun geçtiği Çanakkale’nin Bayramiç ilçesindeki müzeye dönüştürülen evinde törende anıldı. 

Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin simgesi olan İstiklal Marşı'nın yazı Milli Şair Mehmet Akif Ersoy için, Bayramiç Kaymakamlığı tarafından ilçedeki müze evde anma töreni düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Öğrenciler tarafından Mehmet Akif Ersoy anısına şiirlerin okunduğu programda, Bayramiç Belediyesi tarafından düzenlenen Mehmet Akif Ersoy Ulusal Şiir yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Yarışmada ‘Eylül Yeşile Dönsün’ şiiri ile Melahat Temur 1’nci, ‘Unutulmuş Nokta’ şiiri ile Ergün Yanığ 2’nci, ‘Akbaş Destanı’ isimli şiiriyle Gökhan Sarıbıyık 3’üncü oldu. Şiir yarışmasının 1’ncisi Melahat Temur'a ödülünü Bayramiç Kaymakamı Alper Taş, 2’nci olan ve sağlık nedeniyle anma törenine katılamayan Ergün Yanığ adına ödülü Mehmet Akif Ersoy müze evi sorumlusu Uğur Güven'e, Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun tarafından takdim edildi. Yarışmada 3’üncü olan Gökhan Sarıbıyık'a ise ödülünü Bayramiç Milli Eğitim Müdürü Mehmet Etik takdim etti. Yarışmada 1’inciye 3 bin TL, 2’nciye 2 bin TL ve 3’üncüye ise bin TL ödül verildi. İlk 26'ya giren şiirler, yarışmada birinci olan ‘Eylül Yeşile Dönsün’ ismi şiirin adıyla kitap haline getirildi. Şiirlerin yer aldığı ‘Eylül Yeşile Dönsün’ kitabı Mehmet Akif Ersoy müze evini gezen ziyaretçilere verildi. 

Haber Merkezi