Ezine ilçesine bağlı Geyikli beldesinde belediye başkanlığı himayelerinde ‘12. Geleneksel Geyikli Folklorik Deve Gösterisi’ düzenlendi.

Yeni kademe içi biriminde düzenlenen alandaki etkinliğe Türkiye’nin dört bir yanından gelen deve sahipleri katıldı. Sabahın erken saatlerinden itibaren alanı dolduran binlerce kişi folklorik deve gösterisi heyecanına şahit olurken, 100’e yakın deve alanda hünerlerini sergiledi.

Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu özle misafirleri ve etkinliğe katılanlarla tek tek ilgilendi. Geleneksel Geyikli Folklorik Deve Gösterisinin bu yıl 12’ncisini gerçekleştirdiklerini aktaran Başkan Oruçoğlu, “Geyiklinin yanı sıra civar ilçelerden ve Çanakkale’nin dört bir yanından güreş severleri ağırladık. Şunun altını da çizmek istiyorum, deve güreşleri kesinlikle  develerin birbirine zarar verdiği bir güreş değil.  Bunu bazen sosyal medyada görüyorum, sanki burada hayvanlara eziyet ediliyormuş gibi söyleniyor ancak deve güreşlerimiz aynı yağlı pehlivan güreşleri ile eşdeğerdir.  Bu yüzden deve güreşi kesinlikle bir şiddet güreşi değildir” dedi.

Güreşler sonucunda Belediye Başkanlığı Kupası, Jandarma Komutanlığı Kupası ve Kaymakamlık Kupasında dereceye giren deve sahiplerine ödüller verildi.
Ersan KÜÇÜKKURU