Demokrasi ve Atalım Partisi (DEVA) Çanakkale Merkez İlçe Başkanı Av. Kemal Kavut, kentteki otopark sorununa dikkat çekerek açıklamalarda bulundu.

Kent merkezinde faaliyete açılmaya hazırlanan Emniyet Müdürlüğü ve yeni belediye binasının da otopark konusunda yetersiz olduğuna belirten DEVA Partili Kavut, ‘Siyasi aktörler farklı ama sorun aynı! Ne olacak bu otopark sorunu!’ başlığı altında yaptığı açıklamasında “Bu binalar; şehrin büyümesi, nüfusun artması düşünülerek 10 sene 20 sene sonrası planlanarak, o günün şartlarında da ihtiyacı karşılayacak yeterlilik gözetilerek yapılmalıdır. Ancak bu iki binada da bırakın 10 sene sonrasını açıldıktan ertesi gün vatandaşlar otopark sorunuyla karşılaşacaklar. Nitekim gerek yeni hastanede gerek yeni adliye binasında şimdiden otopark sorunu mevcut. Görünen o ki belediye binası ve emniyet binasında bu sorun çok daha büyük olacak” cümlelerini kurdu.

Açılışı yapacak yetkililerin, bu binaları faaliyete sokmadan otopark sorununu çözmeleri gördüğün aktaran Kavut, “Bu iki hizmet binasına komşu yada yakın parselleri vatandaşa ücretsiz olacak şekilde otopark alanı belirlemeliler. Aksi halde vatandaşa hizmet için açılan bu binalar eziyet olur” ifadelerini kullandı.
Haber Merkezi