CHP Çanakkale İl Başkanı Metin Ümit Ural, milletvekili adaylığı için görevinden istifasını genel merkeze sunduğunu açıkladı.

Bir süredir adaylık için görevi bırakacağı konuşulan CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural, bu söylemi eyleme dönüştürdü. Önümüzdeki yıl yapılacak seçimlerde milletvekili adayı olmak için Ural istifasını CHP genel merkezine verdiğini aktardı. Dava arkadaşlarına seslenen Ural, “Cumhuriyet Halk Partili olmak, partimizin her kademesinde karanlıkları aydınlatmak için görev alıp mücadele etmek çok değerli onurlu bir görevdir. Dava adamı olarak, partimizin il, ilçe başkanlıklarımıza gönderdiği genelge gereği milletvekili genel seçimlerinde aday olmak için, onurla ve gururla yürüttüğüm il başkanlığı görevimden ayrılma talebimi genel merkezimize sundum.  Partimizi iktidara taşımak, partimizin iktidarında karanlıkları aydınlatmak mücadelesinde her zaman olduğu gibi göreve hazır olduğumu belirtmek istiyorum” dedi

Ural açıklamasının devamında “Ülkemizi içinde bulunduğu karanlıktan, bataklıktan çıkartmak, Çanakkale’mizi TBMM’de temsil ermek, hizmet etmek amacıyla çıktığım milletvekilliği adaylığı yolunda desteklerinizi bekliyor, hepimize mücadelede başarılar diliyorum” cümlelerini kurdu.

Gülçin AKIN