Gece geç saatlerde Çanakkale Onsekiz Mart Kütüphanesi’nde canlı bomba yakalandığı iddiası kısa sürede tüm vatandaşların konuştuğu bir konu haline geldi. Kısa süre sonra bu iddiaların asılsız olduğu ortaya çıksa da bir çok öğrenci ve vatandaş geceyi adeta diken üstünde geçirdi.
 
Sosyal medya platformu ekşisözlük’te açılan bir başlık Çanakkale’yi ve ÇOMÜ’yü ayağa kaldırdı. Perşembe günü İzmir’de yaşanan hain saldırı sonrası ülkenin dört bir yanında vatandaşlar teyakkuza geçmişti. Çanakkale’de final döneminde ortaya atılan böylesine bir iddia ise başta öğrenciler ve aileleri olmak üzere binlerce vatandaşı korkutmaya yetti.
 
eksisozluk.com adlı sosyal paylaşım platformunda ‘satarel’ isimli kullanıcının oluşturduğu ‘5 Ocak 2017 ÇOMÜ'de Canlı Bomba Yakalanması’ adlı başlık kısa sürede tüm sosyal medya platformlarına yayıldı. Final haftası sebebiyle 24 saat boyunca dolu olan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Kütüphanesi’nde bulunan öğrenciler kısa süreli panik yaşandı. Bazı haber sitelerinde ‘ÇOMÜ’de Canlı Bomba Paniği!’ başlığıyla paylaşılan haberler ise kenti ayağa kaldırdı. Bir çok öğrenci ve vatandaş yaşananları anlamaya çalışırken ortaya atılan bir diğer iddia en az ilki kadar merak uyandırdı.
 
Final haftası olması sebebiyle yaşanan bu olay öğrenciler arasında ‘acaba finaller iptal mi oluyor?’ sorusunun sorulmasına sebep oldu. Bölge EGM’den geldiği iddia edilen bir mesaj öğrenciler arasında ve sosyal medyada kısa sürede yayıldı.Mesajda şunlar yazılıydı; "Şehrimizde yapılan ihbar ve değerlendirmeler sonucu 5 Ocak 16.00’dan başlayan bölge güvenlik OHAL’i kapsamında ikinci duyuruya kadar Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ne bağlı meslek yüksek okul, yüksekokul ve fakültelerde yapılacak sınavlar ertelenmiştir. Bilginize Çanakkale İl EGM."

Bu mesajın ekran görüntüsünün ortaya çıkmasıyla öğrenciler arasında ‘finaller iptal oldu’ bilgisi gecenin konusu oldu. Öte yandan bir süre sonra konunun asılsız olduğu ortaya çıktı.
 


Kaynak: Haber Merkezi