Çanakkale Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çağlayan, ülke gündeminde geni ye tutan EYT konusunda açıklamalarda bulunarak, yetkililere bazı sorular yöneltti.
 
EYT için çalışmaların devam ettiği süreçte, yasa teklifinin Aralık ayında meclise geleceğini duyurulmuştu. Ancak Meclis’in 11 günlük tatile çıkması kararıyla, yaş sınırı tartışmaları da sürerken merakla beklenen EYT düzenlemesinin tamamlansa dahi en erken 2023 yılında görüşülmesi gündemin ana maddelerinden biri oldu yine son dönemde. Düzenlemeyi bekleyenler ise sosyal medyadan ses yükselterek bir an önce sonuç beklediklerini duyurdu.
 
Yıl sonuna kadar geçmesi beklenen EYT düzenlemesi TBMM'nin tatile girecek olmasıyla önümüzdeki yılın ilk günlerine kaldı. Peki, EYT ne zaman çıkacak? Düzenleme de gündeme gelen kadınlar için 48, erkekler için 50 yaş şartı kalkacak mı? Bu konular da akıllarda merak olarak kalmaya devam etti. Söz konusu düzenleme bir son dakika değişikliği olmazsa 2023'te görüşülecek.
 
Çanakkale Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çağlayan Türkiye’nin EYT’yi sorduğuna dikkat çekerek, kendisi de yeni sorular çerçevesinde açıklamalarda bulunup, artık vaat yerine icraata geçilmesini söyleyerek, EYT’lilerin haklarının iade edilmesini beklediğini dillendirdi.
 
Dernek Başkanı Çağlayan, “Taahhüt edildiği gibi Aralık ayı bitmeden tasarı meclise gelecek mi? 2023 yılı Ocak ayında bu sorun masadan kalkmış olacak mı? Yapılan düzenleme bir kesime mi hitap edecek? Aylık Bağlama Oranları (ABO)düzeltilip insan onuruna yaraşan emekli maaşları bağlanacak mı? En düşük emekli maaşı asgari ücret düzeyinde olacak mı? Yaş şartı ya da herhangi bir formül uygulanacak mı? Yeni bir mağduriyet yaratılacak mı? Yapılan açıklamalara istinaden verilen sözler tutulacak mı?” sorularını kendisi de yöneltirken, “Ezcümle, EYT artık vaat değil, bir an evvel icraat, tastamam haklarının iade edilmesini bekliyor!” açıklamasında bulundu.
 
Gülçin AKIN