Kalabaklı Köyü’nde Mert Esemenli’ye ait 450 metrekarelik tesiste yapılan üretimde, kompost olarak saman, talaş, buğday kepeği karışımı kullanılıyor. Yerli misellerin kullanıldığı üretimde yaklaşık 30 günlük süre de ürün hasadı yapılarak, toptan olarak süpermarketlere ve organik pazarlara paketli olarak ürünler satılıyor.
 
Bu özellikle tesis, Türkiye’de ilk ve tek olarak organik sertifikasıyla üretim yapma unvanını elinde bulunduruyor.  Çanakkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdem Karadağ, tesiste incelemelerde bulundu. Bu tür yatırımlara müdürlük ve bakanlık olarak sürekli destek verdiklerini kaydeden Karadağ, “Bu tür yatırımları sürekli teşvik ediyoruz. İlimiz de bu tür tesislerin sayısı sürekli artması gerekir” dedi.
 
Bir merak sonucu istiridye mantarı üretimine başlayan işletmeci Mert Esemenli, iklim şartlarının uygun olmasından dolayı Çanakkale’de yatırım yaptığını kaydetti. Girişimci Esemenli, hedeflerinin haftada 500 kilo kadar mantar çıkarabilmek oluğunu ve bunun için istikrarlı bir şekilde üretim yaptıklarını bildirdi.

Ersan KÜÇÜKKURU


Kaynak: Haber Merkezi