Çanakkale’de hava sıcaklığının sıfırın altında 1 dereceye kadar düştüğü kentte kar sabah saatlerinde etkisini arttırdı. Kent merkezi beyaza büründü. Sabahın erken saatlerinde kordon boyuna çıkan vatandaşlar kordonda kar manzarasının eşsiz güzelliğiyle oluşan görüntüleri cep telefonları ile anı ölümsüzleştirdi. Bazı vatandaşlar ise beyaz örtüyle kaplanan Truva atı önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.
 
Kordon’da kar yağışı altında yürüyüş yapan İbrahim Özpek (37), “Çok güzel. Her yıl keşke böyle kar yağsa, Çanakkale’nin Güneyinde Küçükkuyu’da belli oranda kar yağmıştı. Ama Çanakkale’ye ulaşmamıştı. Buraya kadar ulaşması gerçekten güzel. Topraklarımız açısından da oldukça verimli olacak. İnşallah hayırlı, bereketli ve güzel bir yıl olur. Sanıyorum herkes bugün dışarı çıkacak. Kar manzaralarıyla fotoğraflar çekecekler. İşe gidiyordum. İş iptal oldu. Kordon da birkaç fotoğraf çekip, tekrar eve gideceğiz” diye konuştu.
 
EKİPLER ARALIKSIZ ÇALIŞIYOR
Çanakkale Belediyesi ekipleri bazı yollarda oluşan buzlanmalar nedeniyle tuzlama çalışması yapıyor. Şehirlerarası yollarda ise karayolları ekipleri yolların trafiğe kapanmaması için kar küreme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor. Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri denetimlerini sıklaştırırken, yetkililer sürücüleri daha dikkatli araç kullanmaları konusunda uyardı.
 
KAPALI KÖY YOLU YOK
Çanakkale İl Özel İdaresi ve Karayolları Bölge Müdürlüğü ekiplerinden alınan bilgiye göre, Çanakkale'ye bağlı yerleşim yerlerinde ve köy yollarında, kapalı yolları açma işlemleri tamamlanırken, yollarda aksama yaşanmıyor.


Kaynak: Haber Merkezi