Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Terzioğlu Yerleşkesindeki Safiye Hüseyin Elbi Kız Yurdunda barınan öğrenciler kötü yemeklerden şikayet ederek beslenemediklerini dile getirdi. Kurtlu ve pişmemiş yemeklerden bıktıklarını ifade eden gençler, “Annemizin yaptığı gibi bir yemek beklemiyoruz. Sadece hijyenik koşullarda yapılmış ve pişmiş yemekler istiyoruz” çağrısında bulundu.
 
Yerleşkede 2018 yılı Eylül ayında faaliyete geçen yurt,2 bin 500 yatak kapasitesiyle kentteki üniversitesi öğrencilerine barınma imkânı sunuyor. Kız öğrencilerin nakil başvurularında en çok tercih edilen konumda olan öğrenciler yemeklerle ilgili memnuniyetsizliklerini aktarmaya devam ediyor. Sosyal medya ve farklı platformlarda yemeklerden çıkanları paylaşan öğrenciler durumu yurt idaresine bildirmelerine rağmen sonuç alamadıklarını söyledi.
 
Yurttaki yemeğin tek tipleşmesinin ardından yaşadıkları sıkıntının daha da büyüdüğünü anlatan öğrenciler; “Tavuk ve et gibi besinler barındıran yemekler genelde pişmemiş bir şekilde bize servis ediliyor. Yemeklerimizden zaman zaman kurt, böcek, saç, kıl hatta plastik parçalar çıkıyor” dedi.
 
“İNSANCA BESLENEMİYORUZ”
Ailelerin uzakta gelecekleri için çabaladıklarını ancak yeterli seviyede beslenemediklerini ifade eden üniversiteli gençler, “Yurda sürekli ambulans geliyor. Pişmeyen yemeklerden sürekli mide sorunları yaşıyoruz. Küçük porsiyonlar ve pişmemiş yemekler karşısında aç kalıyoruz. Toplu yapılan yemekten evde annemizin yaptığı gibi bir tat beklemiyoruz ancak hijyen koşullarında yapılmış ve yenilebilecek seviyede pişmiş yemek yemeyi istemek en doğal hakkımız. Biz burada insanca beslenemiyoruz” diyerek şikayetlerini dile getirdi.
 
Dönem başından bu yana idareye sürekli olarak şikayetlerini ilettiklerini ancak bir sonuç alamadıklarını kaydeden öğrenciler, “Burada 2 bin 500 öğrenci ikamet ediyor. Yetkililerin bizi duymasını ve gerekenin yapılmasını talep ediyoruz. İnsanca beslenmek istiyoruz!” dediler.
 
Gülçin AKIN