Kent Konseyi Spor Meclisi ortaklığı ile geliştirilen etkinlikte konuk konuşmacı Çanakkale Merkez Okçuluk Spor Kulübü’nden okçuluk antrenörü Tandoğu Yazıcı sohbete kendini tanıtarak başladı.
 
Okçuluk sporunun Türkiye ve Çanakkale’deki durumunu açıklayan Tandoğu Yazıcı 2014 yılında Çanakkale Merkez Okçuluk Spor Kulübü’nü kurarken amaçlarının kent merkezinde bu sporun yayılması ve gelişmesini amaçladıklarını belirtti. Yetiştirdikleri sporcuların ulusal ve uluslararası başarı amaçlarının bulunduğunun altını önemli çizen antrenör Tandoğu Yazıcı gelecekteki gerçekçi hedeflerinin 2024 Olimpiyatları’nda yarışmak için kulübün milli sporcular yetiştirme hedefinde olduğunu belirtti.
 
Yapılacak milli takım seçmelerine göndermek için nitelikli sporculara sahip olmalarına rağmen bütçesel sıkıntılardan dolayı karşı karşıya oldukları imkansızlıktan kara kara düşündüklerini de önemli belirten antrenör Tandoğu Yazıcı okçuluk sporuna yetkililer tarafından yeteri önemin verilmediğini söyledi. Her yaştan ilgili spor severin okçuluk ile ilgilenebileceğini diğer spor dallarında olan keskin yaş sınırlarının okçulukta geçerli olmadığını belirten Tandoğu Yazıcı bu spor ile ilgilenen herkesi onlarla çalışmaya davet ettiklerini de ekledi. Okçuluk sporunun aşırı bir efor gerektirmediğini, odaklanma ve nefes çalışması ile yapıldığını ve sporun icra edildiği anda tek rakibin kişinin kendisi olduğunun yorumlarına ekleyen Tandoğu Yazıcı bu spora gönül verdiğini okçulukla ilgili bazı püf noktalarını da katılımcılarla paylaştı. Çanakkale Merkez Okçuluk Spor Kulübü olarak yer aldıkları etkinliklerden deneyimlerini ve fotoğraflarını paylaşan Tandoğu Yazıcı katılımcıların sorularını cevaplamasının ardından etkinlik sona erdi.
 
Çanakkale Kent Müzesi ve Arşivi’nde yeni yılın ilk etkinliği olarak 4 Ocak 2017 Çarşamba günü Kurumlar Konuşuyor: “Çocuk İhmal ve İstismarının Önlenmesi” başlıklı etkinlik gerçekleştirilecektir.


Kaynak: Haber Merkezi