Belediye Başkanı Bülent Öz, hakkındaki rüşvet ve irtikap iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında İçişleri Bakanlığı’nca geçtiğimiz Haziran ayı ortalarında görevden uzaklaştırıldı. 22 Haziran’da Çan Belediye Meclisinde yapılan seçimde, üçüncü turun sonunda başkanvekili olarak CHP’li Harun Arslan seçildi. Göreve hızlı başlayan Arslan, altıncı ayını doldurmak üzere. Belediye çalışmalarını kaldığı yerden devam ettiren Arslan, Öz’ün yokluğunda elinden geleni yapmaya çalışıyor. Sadece Çan’da değil, ilçe sınırları dışında da bağlantılar yapan Arslan son olarak geçtiğimiz günlerde İstanbul’da Büyük Şehir Belediyesi’nin ‘150 günde 150 proje açılışı’ etkinliklerine katıldı. Burada İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile de bir araya gelen Çan Belediye Başkanvekili Harun Arslan, samimi bir sohbet de gerçekleştirdi. Sosyal medyaya yansıyan ikilinin el ele sohbet halindeki fotoğrafı da dikkat çekti.
Çan Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesinin işbirliği içinde çalışmalarını sürdürdüğünü aktaran Başkanvekili Arslan, “Yürüttüğümüz projelerin ve çalışmaların süreçlerini takip etmek için geldiğimiz İstanbul'da; Ekrem İmamoğlu Başkanımızın ‘150 günde 150 proje açılışı’ etkinlikleri kapsamında; İBB Muzaffer İzgü Kütüphanesi, Gülsuyu Fevzi Çakmak Yuvamız İstanbul, Gülsuyu İBB Kadın Merkezi açılış törenlerine katıldık. Maltepe Belediye Başkanımız Ali Kılıç ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu'na ev sahipliği ile birlikte samimi yaklaşımları için teşekkür ediyorum” dedi.
Arslan İstanbul’daki diğer temaslarına ilişkin de, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği projelerimizin süreçlerini takip etmek için geldiğimiz İstanbul'da Çan'lı olduğunu öğrendiğimiz hemşehrimiz İBB Destek Hizmetleri Müdürü Eralp Elçin'i ziyaret ettik. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı Gökhan Günaydın ile İBB'den talep ettiğimiz ve onay aşamasında olduğumuz peyzaj uygulama projemiz üzerine görüştük. İBB İtfaiye Daire Başkanı Remzi Albayrak ile hem ekipman ihtiyaçlarımızın talepleri hemde eğitim işbirliği üzerine değerlemede bulunduk. Ayrıca İBB İSKi Ticaret İşleri Daire Başkanı Neşe Ögün, İBB Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Elif Yavuz Dipşar, İBB Park Bahçeler Müdürü Ziya Dumanı ziyaret ederek fikir alışverişinde bulunduk. İBB Mahalli İdareler koordinatörü Bülent Akköse'nin kayınpederinin vefat ettiği haberi üzerine taziye ziyaretimizi gerçekleştirdik ve ayrıca yine İBB Mahalli İdareler Koordinatörlüğü ofisinde Bülent Akköse'nin yardımcıları Osman bey ve Murat bey ile ilgili çalışma arkadaşları Uğur, Nazlı ve Rıdvan görüştük” açıklamalarında bulundu.
Ersan KÜÇÜKKURU