Avrupa Birliği Erasmus+ Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar KA220 Programı kapsamında Çanakkale il Milli Eğitim Müdürlüğü ortağı olduğu WeCommit (Increasing the commitment of students during the shifts between online and in-person education ın humanitarian subjects through observation and reflection tools) adlı projenin ikinci ulus ötesi proje hareketliliği; Hırvatistan, Bulgaristan ve Avusturya'dan ortakların katılımıyla Çanakkale'de gerçekleştirildi.
Bu kapsamda proje ortakları İl Millî Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz'ı makamında ziyaret etti. İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Ergüven ve AR-GE birimi öğretmenlerimizden Esra Erbaş, Hasan Malatyalı ve Haydar Levent'in eşlik ettiği ziyarette projeye ilişkin yürütülen faaliyetler ve gelecek projelerle ilgili fikir alışverişinde bulunuldu. İkinci ulus ötesi WeCommit proje hareketliliği kapsamında Şube Müdürü Hasan Ergüven ve AR-GE birimi öğretmenlerimizden Esra Erbaş, Hasan Malatyalı, Haydar Levent ve Yonca İnce'nin eşliğinde iki gün süren proje toplantıları gerçekleştirildi.
Toplantılarda projenin gelişim sürecinin fikri çıktıları ele alındı. Proje toplantılarının yanı sıra okul ziyaretleri ve tarihsel mekânların ziyareti gerçekleştirildi. Okul ziyaretleri kapsamında Turgut Reis Ortaokulu ve Çanakkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Okul Müdürleri Şule Yıldızoğlu, Saffet Uzel ve öğretmenlerin eşliğinde atölye ile sınıflarda gözlem yapıldı. İki günlük program kapsamında Truva Örenyeri, Truva Müzesi ve Aynalı Çarşı gezisi düzenlenerek Çanakkale'nin tarihi önemine ilişkin proje ortaklarına bilgi verildi.
Haber Merkez i