Geçtiğimiz hafta gerçekleşen başkent ziyaretlerindeki temaslara ilişkin değerlendirmeler yaparak konuşmasına başlayan Başkan Borazan, Biga için dertlendiklerini ifade ederek, “İlçe başkanlığım döneminde ikinci kez kaymakam, belediye başkanlarımız Cumhur İttifakı ortağımız MHP ilçe başkanımız ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerimiz ile Ankara ziyaretini gerçekleştirdik. Enerji ve Tabi Kaynaklar bakanımızı ziyaret ettik. Biga’mızda bulunan ana trafonun yenilenmesi gerektiğini anlattık. Bunun ile ilgili bakanımız hemen çalışmaların başlaması gerektiğini söylemişti. Yerinde de incelemeler yapıldı bu konuda çalışmalar devam ediyor. Ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu ile görüştük. Karabiga Kavşağının ışıklandırması, Karabiga yolunun yeniden sıcak asfaltlama çalışması yapılması, Kıbrıs Şehitleri Caddesinin yolunun sıcak asfaltı ile ilgili olarak taleplerimizi bir kez daha ilettik. Bunların haricinde ek olarak Kemer köyü yolunun İÇDAŞ fabrikası dolayısıyla çok yoğunluk olduğunu ve bu yolun genişletilmesi için taleplerimizi ilettik. Sonrasında Milli Eğitim Bakanlığımıza gittik, okullarımızla ilgili görüştük. Strateji İletişim Başkanlığı üzerinden yapmış olduğumuz görüşmelerde üçüncü kapalı spor salonu için görüşmemiz oldu. Salih Başkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum, uyum içerisinde çalışıyoruz. Her konuda görüşüp dertleşiyoruz. Ankara ziyaretimizde de MHP Genel Merkezine gittik, bizlere güzel bir ev sahipliği yaptı. Genel Başkan Yardımcıları ile bir araya geldik. TBMM’de de MHP Milletvekili Saffet Sancaklı ile de görüştük” dedi.
 
“BU CESARETİ BİZ GÖSTERDİK”
Ankara temaslarıyla ilgili bilgilendirmeleri sonrasında ilçe gündemindeki konular hakkında açıklamalarda bulunan AK Parti Biga İlçe Başkanı Nihat Borazan ‘Okullar Bölgesi’ ile ilgili konuşarak, “25 Kasım 2022 tarihinde ihale gerçekleşti. İhale süreci de 10-15 gün sürebiliyor. Alan firmayla imzalar atılacak. Ben burada rahatladığımızı düşünüyorum. Bu konuda kıymetli öğrencilerimize, velilerimize, değerli öğretmenlerimize, idarecilerimize teşekkür ediyorum. Çocukların burnu kanaması bile bizim için çok kötü bir şeydir. Bütün okulların yıkılması cesaret işi ve bu cesareti biz gösterdik. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz haftalarda bir Düzce depremi yaşadık ve o tarihte biz Ankara’daydık. Bu depremi hissettik. Şuan da baktığımızda ne kadar doğru bir iş yaptığımızı görüyorum. Çünkü Allah göstermesin, deprem hattındayız. Birine bir şey olsa bunu acısını hepimiz çekeriz. 450 gün ihale süresi mevcut. Geçtiğimiz cuma günü velilerimizin bir talebi vardı. Ders saatleri ile ilgili olarak bir karar alındı. O konuda da bir rahatlama olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
 
“İLK GÜNDE AYNI BUGÜNDE AYNI HEYECANLA ÇALIŞIYORUZ”
AK Parti Biga İlçe Başkanlığı olarak güzel işler yaptıklarına değinen Borazan, her zaman seçim varmış bilinciyle çalıştıklarına dikkat çekerek basın toplantısındaki açıklamalarına şöyle devam etti; “15 yıldan bu yana AK Parti içerisinde siyaset yapıyorum. İlk günde aynı bugünde aynı heyecanla çalışıyoruz. Biz her zaman iyisiyle kötüsüyle; cenazesiyle, düğünüyle hiçbir sebebi olmadan insanların yanında olmaya çalışıyoruz. Bu yaz döneminde milletvekillerimiz ile 19 ayrı gün program yapmışız. Ben milletvekillerimize çok teşekkür ediyorum, Biga’ya ayırdıkları zaman azımsanmayacak düzeyde. Biz AK Parti İlçe teşkilatı olarak da tüm kademelerimizle birlikte en son ay 18, yaz döneminde de 84 köy ziyareti gerçekleştirdik. Bu çerçevede geçtiğimiz cuma günü 12 ilçemizde eş zamanlı olarak ‘Şehir Buluşmaları’ kapsamında programlar yaptık. MKYK Üyemiz Hasan Sert Biga’daydı. Gençlik Kolları Başkanıma da teşekkür ediyorum, ‘Gençlik Buluşması’ düzenlediler. O akşam da orada gençlerimizle bir araya geldik. AK Parti teşkilatları her zaman insanların yanında. Sorun olsa bile halen tercih ve teveccüh edilen partinin AK Parti olduğunu sahada çok net bir şekilde görüyoruz. Bu yıl İl genel Meclis Üyelerimiz, İl Özel İdaremiz Cumhur İttifakı ortağımız ile dertlenerek hemşehrilerimize hizmet götürmek için çalıştık. Bu yıl 47 köye 35 bin 500 metrekare parke taşı döşenmiş. 21 köyün içme suyu sorunu çözülmüş. 5 köyde kanalizasyon çalışması, 3 köyümüze de menfez çalışması yapılmış. Örtülüce-Kocagür arası, Bozlar-Sığırcık arası, Ahmetler-Paşaçayı-Ramazanlar arası, Yeniçiftlik köy bağlantı yolu, Göktepe depoların önü ve Gürçeşme-Bezirganlar arasında toplam 7 bin metre beton yol çalışması yapılmış. Sadece köylerimiz değil tabi ki herkesin yakından takip ettiği Gümüşçay ve Karabiga beldelerimiz var. Çoğu ilçede doğalgaz yokken Gümüşçay doğalgaz ile üçüncü yılı oluyor. Düğün salonuyla diğer çalışmalarıyla adından çokça söz ettiriyor. Karabiga’da geçtiğimiz günlerde doğalgaz tamamlandı. Orda da birçok çalışma sürüyor.”
 
Ersan KÜÇÜKKURU