ÇOMÜ Terzioğlu Yerleşkesi Hasan Mevsuf Spor salonunda bulunan, öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yürüttüğü destek projelerini uzun zamandır süren ÇOMÜ Butik bu yıl, 10 Ekim- 29 Kasım tarihleri arasında üniversite öğrencilerine toplamda binden fazla yardım sağladı.
 
Üniversitesi öğrencilerinin ihtiyaçlarını ücretsiz olarak karşılamayı hedefleyen ÇOMÜ Butik, destekçileri ile bu hedefi gerçekleştirmeye devam ediyor.  Aralık 2019’dan bu yana koordinasyonu Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümü Öğr. Gör. Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın ve Öğr. Gör. Şaziye Cere Ulupınar tarafından yapılan ÇOMÜ Butik’te, üniversite öğrencilerine giyim, ev eşyası, kırtasiye, kitap ve erzak desteği sağlanıyor.
 
Destekçiler tarafından ÇOMÜ Butik’e getirilen her türlü az kullanılmış malzeme ÇOMÜ Butik depo
alanında değerlendirilerek ayrıştırılarak, öğrenciler için uygun bulunanlar ihtiyaç sınıflarına göre
tasnif ediliyor. Ayrıca ÇOMÜ Butik’i destekleyen hayırseverler tarafından alana ulaştırılan etiketli
ürünler de öğrencilerin hizmetine sunuluyor.
 
Ürün yelpazesini ev eşyasından, erzağa, kitaptan her çeşit giyim malzemesi ve aksesuara kadar çeşitlendiren ÇOMÜ Butik’ten yararlanan öğrencilerin sayısı, her geçen gün artıyor. Kısmi zamanlı öğrencilerin ve gönüllü üniversite öğrencilerin desteğiyle hafta içi her gün 10.00-16.00
saatleri arası açık olan ÇOMÜ Butik’in, 2022’ güz döneminde 10 Ekim- 29 Kasım tarihleri arasında
üniversite öğrencilerine 1000 kez hizmet verdiği öğrenildi.
 
Gülçin AKIN