Çanakkale Gökçeadalı usta balıkçı İlker Özdemir, Kuzey Ege’de Saros Körfezinde yaklaşık 130 metre derinlikte Ak lagos yakaladı. Bu balık türünün bölgede 50 yıldır görülmediği ve neredeyse yarım asır sonra bir ilkin gerçekleştiğini söyledi. O anların görüntülerini kaydeden usta balıkçı, Ak lagosu tekrar denize saldı.

11 metrelik Kızılelma adlı teknesiyle Çanakkale Gökçeada açıklarında avlanan ve çoğu zaman bunları sosyal medyada yayınlayan denize açıldı balıkçı İlker Özdemir, yine farklı bir av ile dikkat çekti. Youtube’de yer alan videolarıyla adeta fenomen haline gelen İlker Özdemir’in oltasına 130 metre derinlikte Ak lagos yakaladı. Su üzerinde balığı ilk gördüğünde heyecan yaşayan usta balıkçı, bu türün bölgede uzun yıllardır görülmediğini aktardı.

“POPÜLASYONUN CANLANDIĞINI BİZE GÖSTERİYOR”
Videoları ve fotoğraflarını çektiği balığı tekrar denize bırakan Özdemir, yaptıkları araştırma sonucunda oltaya takılan balığı derin su lagosu diye geçtiğini ifade ederek, “Ama derin su balığı olduğu için ak lagoz diye geçiyor. Bunu araştırdık ve teyidini aldık. Kuzey Ege’de ilk kez görüldü. Yaklaşık 40 ile 45 sene önce yakalanmış. Bizde ilk kez yakaladık. Buda popülasyonun çok net bir şekilde canlandığını bize gösteriyor” açıklamasında bulundu.

Ersan KÜÇÜKKURU