Saygı duruşu ve saygı atışının ardından Kocaseyit' in kabrine Kaymakamı Enver Özderin ve protokol üyeleri tarafından karanfil bırakıldı. Kabir başında din görevlileri tarafından Kur'an'ı Kerim tilaveti ve akabinde İlçe Müftüsü Sedat Karali tarafından dua yapıldı.
Düzenlenen anma programına Kaymakam  Enver Özderin’in yanı sıra Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan V. Mehmet Birol Şahin, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, , Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, İlçe Millî Eğitim Müdürü Hüseyin Aydemir, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Kaymakamı Enver Özderin beraberindekilerle birlikte Kocaseyit Mahalle Camiinde öğle namazından önce okunan Mevlid-i Şerif’e katıldı.
Seyit Onbaşı’yı anma programına katılan Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, “Koca Yürekli, Koca Seyit’in köyündeki kabri başındaydık. Fatihalarımızla, şükran duygularımızla andık O’nu. Yaptığı fedakarlığı, büyük kahramanlığı anlamaya çalıştık. Savaş sırasındaki kahraman duruşunu, savaştan sonraki mütevazi yaşamını düşündük. Böyle bir yüksek şuûru, hem kendimiz hem de evlatlarımız için diledik Cenab-ı Allah’tan.  Bir kez daha dedik ki içimizden; Bu toprakları vatan yapmak için emek verenlerden, canlarını ortaya koyanlardan Allah razı olsun. Müteşekkiriz…” paylaşımında bulundu.
Haber Merkezi