Almanya’nın Köln kentinde gerçekleşen yemeğe CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, Çanakkaleli iş adamları ve Dardanel Çanakkaleliler Derneği ve üyeleri katılım gösterdi.
 
Dardanel Çanakkaleliler Derneği Başkanı Orhan Ekinci ve CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz gecede birer konuşma gerçekleştirdi.Dernek Başkanı Ekinci konuşmasında: “ Vatan dediğimiz toprak, diyeti ağır ödenmiş bir topraktır. Her birimiz Çanakkale’yi muhakkak başka yaşar, başka hisseder ve başka anlatırız. Ama bana deseler ki, Çanakkale’yi üç kelimeyle anlatın. Derdim ki, geldiler, gördüler ve döndüler...Çanakkale ne bir destan, ne de bir efsane, O bir gerçek. İsimsiz kahramanların toprağı. Bucak bucak yurdun her bir köşesinden tek bir amaç uğrunda ölmeye gelenlerin vatanı. Bağımsızlığı atardamarı sayanların, eşitliğe adalete aşıkların cenneti. Cumhuriyetimin altın anahtarı Çanakkale, Çanakkale’m…Bundan yaklaşık 50 yıl önce kimimizin belki dedesi, kimimizin belki babası annesi o ağır hayat şartlarında memleketinden köyünden kasabasından, sevdiklerinden, hatıralarından ve en acısı da vatanından ayrılıp iş için, aş için, daha iyi koşullarda yaşamak için, belki çocuklarına daha iyi bir gelecek sunabilmek için buraya Almanya’ya geldiler. Ama bu gece bizlere burada bu güzide topluluk ve bu topluluğun vatan memleket aşkı, bir olma birlikte olma sevdası gösteriyor ki, yıllar da geçse, arada kilometrelerce mesafeler de olsa, Çanakkale bizim aslımızdır ve biz aslımızı asla unutmayacağız” dedi.


 
Geçmişini unutanlar, o geçmişi yeniden yaşamak zorunda kalırlar ifadelerini kullanan Ekinci:” Biz ne Çanakkale’yi, ne Milli Mücadele’yi, ne vatan ve bayrak için canını veren aziz şehitlerimizi, ne de ” YA İSTİKLAL; YA ÖLÜM” diye haykıran Büyük Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’ü unuttuk, unutturduk. Geçmişimizden feyiz alarak bugün de “ÇANAKKALE GEÇİLMEZ” diye haykırıyoruz, gelecekte de haykıracağız.  Çanakkale bizler için belki bir memlekettir, belki doğup büyüdüğümüz yerdir ama Çanakkale asla ve asla sadece bir memleket değildir. Çanakkale, laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’mizin kuruluşuna giden yolda önemli bir aşama olmuş, bağımsızlık ve egemenlik mücadelesinin temelleri bundan tam 101 yıl önce Çanakkale Zaferi ile atılmıştır.


 
Bizler Çanakkale’nin Evlatları bu mirası ve dedelerimizin bize bıraktığı değeri, Dünya’nın neresinde, hangi ülkesinde, ne konumda yaşıyorsak olalım asla hayatımız boyunca unutmayacağız. Çocuklarımıza, torunlarımıza gelecek nesillerimize bu Çanakkale Ruhunu aktaracağız” şeklinde konuştu.
 
Başkan Ekinci sözlerini şu sözlerle sürdürdü: “Bizler aynen atalarımızın bundan 101 yıl önce cephede omuz omuza çarpıştığı gibi bir olmalıyız. Atalarımız Çanakkale’de omuz omuza şehit düştüler. Biz de bugün onların bize bıraktığı, ortak gayemiz olan ülkemizi, Türkiye’mizi, içeride ve dışarıda en iyi şekilde temsil edip, aramıza nifak tohumları ekmeye çalışanlara tek vücut olarak cevap vermeliyiz. Bunu yaparken de en büyük dersi Çanakkale’den almalıyız. Bunun en güzel örneği olarak bizim amacımız da kurduğumuz bu Dardanel Çanakkaleliler Derneği çatısı altında o birlik ruhunu sadece senede bir gece değil her gün yaşamak ve yaşatmaktır. Değerli Dostlar bu derneğimizin çatısı altında her türlü fikre, düşünceye ve katkıya açığız ve de sizin değerli katkılarınızı da bekliyoruz. Dernek olarak bizler sizlerin Almanya’da veya Türkiye’de her türlü sıkıntınıza birlikte göğüs germek ve elimizden geldiğince yardımcı olmak isteriz. Derneğimiz hakkında, bizlerle her zaman iletişimde olabilir ve kurduğumuz web sayfası üzerinden de faaliyetlerimiz hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Son olarak da tekrar tekrar vurgulamak gerekirse, bir derneğin en büyük gücü üyeleridir. Birlikten güç doğar felsefesi ile sizleri derneğimize üye olmaya davet ediyorum”.


 
Ekinci’nin konuşmasının ardından CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz’de bir konuşma gerçekleştirdi. Yapılan konuşmaların ardından Dernek Başkanı Ekinci tarafından Milletvekili Öz’e hediye takdiminde bulunuldu.
 


Kaynak: Haber Merkezi