Orman ve Su İşleri Bakanlığı orman köylerinde yaşayan vatandaşlara ekonomik desteğini sürdürüyor. Bu kapsamda Bakanlık tarafından uygulamaya konulan sosyo-ekonomik kalkınmayı amaçlayan projeler ile köylünün yüzü gülüyor.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) 2016 yılında Çanakkale’de toplam 154 aileye 2 milyon 367 bin TL’lik süt sığırcılığı kredisi verdi. Bu sayede yöre insanının süt sığırcılığı üretimine, istihdama ve milli gelire katılımı sağlandı.Orköy kapsamında verilen krediler kapsamında: Ayvacık İlçesi’nde 14 aileye 245 bin TL, Bayramiç İlçesi’nde 19 aileye 285 bin TL, Biga İlçesi’nde 22 aileye 330 bin TL, Çan İlçesi’nde 15 aileye 247 bin TL, Lapseki İlçesi’nde 20 aileye 300 bin TL, Keşan İlçesi’nde 20 aileye 300 bin TL ve Yenice İlçesi’nde 44 aileye 660 bin TL kredi ödemesi yapıldı. Ayrıca 5 aileye de yeni ahır inşaatı kredisi verilerek hayvancılığın daha teknik ve sağlıklı ortamlarda ve modern koşullarda yapılması sağlandı.

Bakanlık olarak orman köylülerini düşündüklerini, onların kalkınmalarını desteklemek gayesiyle bazı projeler geliştirdiklerini ve bu projelerle vatandaşlara sosyo-ekonomik katkı sağladıklarını kaydeden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu orman köylülerine kredilerde her türlü kolaylığı sağladıklarını da sözlerine ekledi.


Kaynak: Haber Merkezi