İÇDAŞ Kongre merkezinde düzenlenen programa; Vali İlhami Aktaş, Çanakkale Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Sadi Akman, Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanı SG. Yb. Ercan Oran, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay, Çanakkale Baro Başkanı Av. Hande Keskin, protokol üyeleri, il müdürleri, şehit aileleri, gaziler, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, idareciler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Sema Saltık öğretmenimizin kaleminden kendi yorumuyla “Çocuk” şiirini okuması ile devam programda göreve yeni başlayan öğretmenler yemin etti. Yemin törenin ardından Suat Eldem öğretmenimiz tarafından “sen öğretmensin” şiirinin okumasının sonrasında Hüseyin Akif Terzioğlu Ortaokulu öğrencilerinden Kardelen Ercan ve Mert Yıldırım’ın zeybek gösterisi izlendi. Öğretmenler günü kutlama programında, Vali İlhami Aktaş tarafından emekli olan öğretmenlere hizmet şeref belgesi verildi.
 
Hizmet şeref belgelerinin verilmesinin ardından öğretmenler günü nedeniyle Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen   "Öğretmen Olmak" temalı öğretmenler arası resim yarışması ve ortaokul ile lise öğrencilerine yönelik şiir yarışmalarında, Lise Öğrencilerine Yönelik Şiir Yarışmasında ilde birinci olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Şebnem Berna Mete ve Ortaokul öğrencilerine yönelik şiir yarışmasında birinci olan Lapseki Plevne Ortaokulu öğrencisi Melih Can Korkut’a ödülleri Vali İlhami Aktaş tarafından verildi.
 
24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı, Hüseyin Akif Terzioğlu Ortaokulu öğretmenlerinden Elif Demir Deniz tarafından “Güneşin Çocukları” şiirini okuması ve sinevizyon gösterisinin izlenmesinin sonrasında Hüseyin Akif Terzioğlu Ortaokulu Çocuk Korosunun gösterisi ile son buldu. Program öncesinde Vali İlhami Aktaş, Şehit Öğretmenler anısına Mustafa Kemal İlkokulu öğretmenlerinden Mustafa Çakar tarafından hazırlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü Ebru Sergisini gezerek eserler hakkında Mustafa Çakar’dan bilgi aldı.
 
Haber Merkezi