22 Kasım Dişhekimliği Günü ve 21-27 Kasım Toplum Ağız Diş Sağlığı Haftası dolayısıyla Çanakkale Dişhekimleri Odası, çelenk töreni gerçekleştirdi.
 
Cumhuriyet Meydanı’nda saat 10.00’da yapılan törene, Çanakkale Diş Hekimleri Odası yönetim kurulu ve üyeleri katılım sağladı. Atatürk Anıtına çelenk bırakılmasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.
 
Törende, günün anlam ve önemine binaen bir konuşma gerçekleştiren Oda Başkan Yardımcısı H. Altuğ Özhabeş şunları kaydetti: “Dişçi Mektebi bütçesinin 22 Kasım 1908'de Maarif Nezareti'ne gönderilmesiyle kuruluş sürecinin başladığı Bilimsel Dişhekimliğinin 114. yılını, toplum ağız ve diş sağlığı farkındalığının arttırılmasını amaçlayan çeşitli etkinliklerle kutluyoruz. Hafta boyunca gerçekleştireceğimiz bu etkinliklerle; koruyucu ve önleyici dişhekimliğinin önemini vurgularken, kamuoyunu bilgilendirmek ve mesleğimizin saygınlığının bir kez daha altını çizmek istiyoruz. Son yıllarda sayısı dramatik şekilde artan dişhekimliği fakülteleri ve öğrenci kontenjanına rağmen eğitimden sorumlu öğretim üyelerinin sayısal yetersizliği, eğitimin Dr. Öğretim üyeleri tarafından yürütülmesi, fakültelere ayrılan bütçelerin düşüklüğü, modern ve dijital teknolojilerin eğitime yansıtılamaması, meslek eğitimimizin geleceğini tehdit etmektedir. Bu yıl Türkiye’de 22 Kasım Dişhekimliği Günü ve Toplum Ağız Diş Sağlığı Haftasında, modern dişhekimliğinin 114. yılını kutlarken, tüm olumsuz koşullara rağmen Dişhekimleri olarak bizler; toplumumuzun ağız ve diş sağlığı konusunda bilinçlendirilmesi, bireylerin ağız ve diş sağlığının korunması ve iyileştirilmesi, her türlü bakım ve tedavinin gerçekleştirilmesi ve ağız diş hastalıklarını önlemesi için halkımıza koruyucu ağız diş sağlığı öncelikli diş tedavilerini gerçekleştirmede çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Tüm vatandaşlarımızın ‘Toplum Ağız Diş Sağlığı Haftasını’, meslektaşlarımızın ‘22 Kasım Dişhekimliği Gününü’ kutluyoruz.”
 
21-27 Kasım Toplum Ağız Diş Sağlığı Haftası etkinlikleri, 19-20 Kasım tarihlerinde Çanakkale Dişhekimleri Odası’nın düzenlediği 32. Bilimsel Sempozyum ile başladı. Alanının önde gelen 10 akademisyenin konuşmacı olacağı sempozyuma, Türk Dişhekimleri Birliği Genel Başkanı Dt. Tarık İşmen ve Başkan Vekili Dt. Burak Saran da katılım sağladı. Hafta boyunca etkinlikler devam edecek.
 
 Sevi Gözay UĞURLU