Son iki yılda konut arzındaki azalma ev fiyatlarını olumsuz yönde etkilemiş bulunuyor. Pandemi sonrası gerek arzın düşmesi gerekse malzeme fiyatlarındaki artışlar her alanda olduğu gibi ev fiyatlarında da kendini gösterdi. Her şeye rağmen hesabını bilen vatandaş bu dönemde en uygun fiyatlı konut modellerini tercihe yöneldi.

2022 yılında özellikle müstakil konutta en çok tercih edilen ve satılan model prefabrik ev oldu. Betonarme konut fiyatlarında yaşanan beklenmedik artışlara karşı prefabrik ev güzel bir umut oldu. Bu dönemde prefabrik evlere yönelimde öne çıkan temel etkenler arasında konut arzının daralması, klasik betonarme modellerdeki yüksek fiyatlar ve usta bulmadaki sorunlar öne çıkıyor.

Açıklama yok.

Prefabrik Evde Çok Sayıda Seçenek Var
Tasarımından üretimine son gelişmiş teknolojilerin kullanıldığı prefabrik evler kendi içerisinde çok sayıda model seçeneğine sahip. Her birine uzun ömür, güvenli yapı ve estetik modellerin yansıdığı bu yenilikçi evler genel olarak prefabrik ev olarak isimlendiriliyor. Tercih edenlere benzersiz yapı güvenliği üstünlüğü sağlayan çelik ev modelleri de prefabrik yapı sektörünün konut üretimleri arasında yer alıyor.

Prefabrik Ev Neden Çok Fazla Tercih Ediliyor?
Prefabrik yapı sektöründe üretilen evlerin tercih edilmesinde çok sayıda öne çıkan etken ver. Bu etkenlerin her biri konut modelinin özellikle tercih edilmesi açısından son derece önemli. Zaten bu nedenle prefabrik ev çok sayıda vatandaşımız tarafından ilgi görüyor. Tercihte öne çıkan temul unsurlar arasında istenilen konut modelinin günler içerisinde modern tesislerde üretilme avantajını ilk sıraya yazabiliriz. Bu avantaja bağlı olarak evi oluşturan tüm malzemelerin duvardan çatıya kapıdan pencereye fabrikada hazır hale getirilmesidir. Ön üretimin verdiği avantajla prefabrik ev araca yüklenerek Türkiye’nin her bölgesine köy ve yaylalara varana kadar kolayca taşınabiliyor. Bu özellik usta sorunlarına da son veriyor. Nakliyenin tamamlandığı gün ve saatte sahada hazır edilen üretici firma profesyonelleri evin kurulumunu tamamıyla üstleniyor. Profesyonel ekip 2+1 bir evin saha montajını 2 ila 3 gün gibi kısa bir zaman diliminde tamamlayabiliyor.

Açıklama yok.

Hazır Evlerin Üretimi Neden Bu Kadar Hızlı?
Prefabrik evlerin kurulum hızı çok sayıda vatandaş tarafından merak edilen konuların başında geliyor. Hızlı kurulumda temel etken prefabrik ev modelinin yenilikçi üretim sistemine sahip olması. Özel yazılım programda tasarlanan prefabrik evin üretimi teknolojik bantta yer alan makinelerin kullanımıyla gerçekleştiriliyor. Temel taşıyıcı metal sistemlerin tamamı duvardan çatıya bu hatta şekilleniyor. Bükme, cıvata somun deliği açması ve kesimler tamamen bu hatta teknoloji ile gerçekleşiyor. Bu durum üretimi inanılmaz hızlı kılarken aynı zamanda kusursuz üretimin de adeta garantisini oluşturuyor. Çünkü tasarımla aynı entegrasyona sahip makinelerin uyumu üretimi inanılmaz hızlı kılıyor.

Peki Montaj Neden Bu Kadar Hızlı
Gerek çelik ev gerekse prefabrik ev modern tesislerde yukarıda bahsettiğimiz teknolojiyle ön üretim yapıldığından montaj da kolaylaşıyor. Bunun temel nedeni duvar bloklarından çatıya, kapıdan pencereye, elektrikten su tesisat malzemelerine evin kurulumunda ihtiyaç duyulan tüm malzemelerin kuruluma hazır üretilmesi. Sahaya araçla sevk edilen evin parçaları firma profesyonellerince aynı anda başlıyor. Projeye göre hazır zemin betonu üzerine montajlanan konut büyüklüğüne göre ortalama 2 ile 6 gün içerisinde kurulumu tamamlanıyor. Duvar bloklarına kadar çelik karkasların kullanıldığı çelik evlerde ise kurulum süresi prefabrik evin iki katı kadar zaman alıyor.

Açıklama yok.

Evin kurulumu sonrası yapmanız gereken uygulamalar arasında iç zemin şapını attırmanız ve üzerine parke veya fayans döşetmeniz. Bunun dışında firma tarafından uygulama kolaylığı için yeşil alçıpan kaplanan banyo ve tuvalet duvarlarına fayans yaptırmanız. Bu işlemlerin tamamlanmasına göre firmadan boyacı talep edebilirsiniz. Talebinizle tekrar evinize gelen firma boya ekibince eviniz 4 ila 7 gün içerisinde içten dışa boyanıyor. Boya sonrası yeni evinizde keyifli bir yaşama merhaba diyebilirsiniz.

Usta Sorunlarına Son Veren Konut Modeli
Prefabrik veya çelik evleri tercih ederek usta sorunlarını tamamıyla geride bırakabilirsiniz. Bilindiği üzere Anadolu’nun birçok bölgesinde ev yaptırmak istediğinizde en büyük sorun usta sorunu. Ev yaptırmak istediğinizde kalıpçı, betoncu, duvarcı, pencereci, kapıcı, elektrikçi, su tesisatçı, çatıcı, dereci, boyacı gibi çok sayıda usta organizasyonunu yapmanız bir zorunluluk. Şehir merkezlerinde bile bu ustaları bulup organize etmek çok zor iken bir de köylerde bu organizasyonu yapmak durumunda kaldığınızı bir düşünün. Prefabrik çelik evlerle usta sorunlarını tamamıyla geride bırakın rahatınıza bakın.