16 senedir CHP örgütüne üye olduğunu belirten Feridun Topal’ın 2019 yılında habersiz bir şekilde Ak Parti’ye üye yapıldığı iddiaları siyasette yeni bir tartışmasının fitilini ateşledi. Gelecek Partisi İl Başkanı Vahap Özsüer’in duyurduğu olaya ilişkin, AK Parti İl Başkanı Naim Makas açıklama yaptı.
 
Gelecek Partisi Çanakkale İl Başkanı Vahap Özsüer; geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, CHP üyelik kartı bulunan Feridun Topal’ın 2019 yılında haberi olmadan AK Parti’ye üye yapıldığı iddiasını duyurdu. Cep telefonuyla E-devlet üzerinden siyasi parti üyelik durumunu sorgulayan Topal’ın görüntüleri video haline paylaşılmıştı. Özsüer yaptığı paylaşımda, “Bir üye skandalı daha. Bu kez başrolde AK Parti Çanakkale teşkilatı var. Uzun yıllardır CHP üyesiyim ben diyen, hatta CHP üye kartı bulunan Feridun Topal adlı vatandaşımız 2019 yılından beri AK Parti üyesi çıktı. Ak Parti Çanakkale teşkilatından birisi lütfen bu skandalı bize açıklasın. Kendini 2006 yılından beri CHP üyesi bilen vatandaşımız 2019 yılından beri AK Parti üyesi çıktı. Ak Parti Çanakkale teşkilatı ise 2016 yılından beri AK Parti üyesi olduğunu iddia ediyor. Kardeşim varsa ıslak imzalı üye formu çıkarın gösterin inanalım size. Tüm ülkede binlerce kişinin böyle usulsüz üye yapıldığını çok iyi biliyoruz. Kabul etmenizi beklemiyorduk zaten de bari açıklama yapıp kendinize daha fazla güldürmeyin” açıklamalarıyla gündeme gelmişti.  
 
Konunun basında da yer almasının ardından, AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas iddialara ilişkin açıklamalarda bulundu. Feridun Topal’ın partiye habersiz bir şekilde üye yapıldığı iddiasının gerçeği yansıtmadığını kaydetti. Topal’ın üyelik geçmişine ilişkin araştırmada bulunulduğunu ifade eden Makas şunları söyledi; ”Yaptığımız araştırmalara göre aslında kendisinin ifadesiyle 2019 yılında değil 2016 yılında partimize üye olduğunu tespit ettik. 2016 yılında partimize üye olan şahıs hatta 2018 yılında üyeliği nakil olarak Lapseki‘ye geçmiştir ve o dönemde de Lapseki Belediyesi’ne ait bir şirkette şoför olarak çalıştığını öğrendik. Şahsın 2016 yılında partimize üye olduğuna dair merkez ilçe karar defterimizde alınan karar şekilde görüldüğü gibidir. Bu iddiaları kendi sosyal medya hesabına taşıyan Gelecek Partisinin İl Başkanı olan şahsın 2016 yılında yine bu vatandaşımızın partimize üye olduğu dönemdeki il başkanımızın da danışmanlığını yaptığını biliyoruz ki o il başkanımız da şu anda Gelecek Partisi’nde genel başkan yardımcılığı yapmaktadır. Eğer vatandaşımız Feridun Topal bir açıklama bekliyorsa, bu iddiaları kendi sosyal medya hesabına taşıyan Gelecek Partisi İl Başkanına sorabilir. Ondan bir açıklama bekleyebilir. Biz siyaset üretemeyenlerin kendisini nasıl zavallı bir duruma düşürdüğüne bir kez daha şahitlik ediyoruz. Aynı zamanda siyasi partiler Kanununun 6’ncı maddesinde de açıkça belirtildiği üzere, kişi aynı anda 2 siyasi partiye üye olamaz. Dolayısıyla ben 40 yıllık CHP’liyim diyen kişinin, AK Parti ya da başka bir partiye üye olması mümkün değil, buradan da anlaşıldığı üzere şahıs 2016 yılında AK Parti’ye üye olmadan önce CHP’den kendi rızasıyla istifa etmiş olmalı” dedi.
 
Sevi Gözay UĞURLU