Afyon Kocatepe Üniversitesi Protez/Ortez Teknikerliği bölümü mezunu olan Elif Kenar, ilk kliniğini 17 yıl önce İstanbul’da açtı. Türkiye’nin en prestijli hastanelerinden birisi olan Acıbadem Sağlık Grubu’nda uzun süre çalıştıktan sonra, yaz aylarında sadece tatil için geldiği Çanakkale’ye hayran kalarak bu şehrin insanlarına hizmet ederek kaliteli yaşam için kolları sıvayan Elif Kenar Protez Ortez ve Ayak Sağlığı merkezini kurarak Çanakkale de hizmet vermeye başladı.

Mesleğini çok sevdiğini belirten Kenar, “Her çocuğun hayallerini bir meslek süsler benim için de kendi mesleğim diyeceğim bir iş olmalıydı. Kocatepe Üniversitesi Protez/Ortez Teknikerliği bölümünü bitirip ilk iş yerimi İstanbul’da açtım ancak sadece kısıtlı hizmet vermek bana göre değildi. Bu işin ameliyathane gerçeği de var ve bunu da öğrenmeliydim, Acıbadem Sağlık Grubundan gelen teklifi  değerlendirerek Ortopedi Teknikeri olarak işe başladım. Eğitim hayatım, iş hayatım ve çalışma hayatımdaki deneyimlerimi şimdi Çanakkale halkına sunmak için kolları sıvadım” dedi.
Elif Kenar Protez Ortez ve Ayak Sağlığı Merkezinde konusunda uzmanlarından oluşan ekiple yola devam ettiklerini kaydeden Kenar, “Bu sektörde 17 yılı aşkın bir süredir çalışıyorum, ekibimize dahil ettiğimiz bir diğer isim ise Arzu Eskici, 15 yıldır bu sektörün bir çalışanı onun tecrübesi ve bilgisinden faydalanıyoruz. Tabiî ki bu mesleğe gönül veren  taze beyinlerinde firmamıza katkıda bulunacağını bildiğimiz için Hacı arkadaşımızı ekibimize dahil ettik. Merkezimizde son teknoloji ölçüm cihazları ile ayak sağlığı ölçümleri yapılarak sorun tespit ediliyor, elde edilen veriler doğrultusunda hastamıza en uygun ortopedik ürün seçeneklerini kendi atölyemizde hazırlıyoruz. Uzuv kaybı olan hastalarımız için yine teknolojiyi kullanarak onlara sorunsuz bir çözüm elde edebileceğimiz veriler doğrultusunda dünyada lider markaların ürünlerini en ekonomik bir şekilde uygun ödeme fırsatları sunarak çözüm üretiyoruz. Merkezimizde sadece protez ve ortopedik ürün üretmiyoruz, var olan protezlerin 5 yılda bir değişmesi gerekmektedir.  Bunların bakım ve değişiminde yardımcı oluyoruz. Spor yaralanmalarında kullanılan sporcularımızın sağlığına kavuşmasına yardımcı ekipmanların tedarik edilmesini sağlayarak onlara kesin çözümler sunuyoruz, günlük duruş bozukluklarıyla yerleşen kamburluk, oturma bozukluklarıyla iyiden iyiye kendini belirgin hale getirir. Fiziksel görüntü olarak, sırt omurgasının öne doğru kavis yaparak eğilmesi olarak açıklanabilir. Bu sorunun giderilmesi için kullanılması gereken destek ekipmanlarının tedarik edilmesi ve tabii ki bu sorunun giderilmesi için de merkezimize başvurulması yeterlidir. İşlevini kısmen veya tamamen kaybetmiş uzuvların performansını arttırmak ve daha fazla kullanılabilir hale getirmek amacıyla vücuda takılan yardımcı cihazlara ortez denir. Örneğin hemipleji hastası olan bir kişinin felç olmuş bölgelerindeki kontraktür olan eklemlerine yardımcı etmek ve kısalmış kasların çalışmasını mekaniğine yardımcı olmak amacıyla kullanılır. Duruş bozuklukları veya ağırlık noktasının hatalı olması bu şekilde önlenir veya düzeltilir. Kalıcı rahatsızlıklarda işlevlerin yeniden kazanılmasına ve ağrının önlenmesi veya azaltılmasına yarar. Merkezimizde ortez kullanımı, rehabilitasyon malzemeleri gibi çözümlere ulaşmaları mümkün. Bizim amacımız ortopedik sorunlarınızın hayatınızı yaşanmaz hale getirmemesi için kalıcı çözümler üretmek, yani daha kaliteli bir hayat her insanın hakkı olduğu gibi ortopedik sorunu olan kişilere de kaliteli yaşam sunmak” dedi.


 


Kaynak: Haber Merkezi