Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Prof. Dr Süleyman Yalçın, memleketi Çanakkale’nin Eceabat ilçesi Merkez camisinde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından cenazesi  Büyük Anafarta köyündeki mezarlığa defnedilmek üzere son  yolculuğuna uğurlandı. İstanbul Üniversitesi (İÜ) Tıp Fakültesinde 3 haftadır tedavi gören Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Prof. Dr. Süleyman Yalçın, 2 gün önce hayata gözlerini yumdu. Prof. Dr. Süleyman Yalçın için pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla İstanbul Fatih Camisinde cenaze töreni düzenlendi.

 Fatih camisindeki cenaze töreninin ardından Prof. Dr. Süleyman Yalçın’ın naaşı memleketi Çanakkale’ye getirildi. Bugün,  Çanakkale’nin Eceabat İlçesinde Merkez camisinde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından  Yalçın’ın naaşı Büyük Anafarta köyündeki mezarlığa defnedilmek üzere son yolculuğuna uğurlandı. Merkez camisindeki cenaze törenine Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Eceabat Kaymakamı Murat Uzunparmak, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Ali Sürücü, Çanakkale İl Emniyet Müdürü Celal Sel, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ve Süleyman Yalçın’ın yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Süleyman Yalçın kimdir?
Prof. Dr. Süleyman Yalçın, 1926’da Çanakkale’de doğdu. İlk ve ortaokulu Çanakkale'de bitiren Yalçın, 1944’te Kabataş Lisesi'nden, 1950’de İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Aynı üniversitede asistanlık ve doçentliğini tamamlayan Yalçın, 1973-1988 arasında profesör olarak öğretim üyeliği görevini sürdürdü. Prof. Dr. Yalçın, bir süre yurt dışında da görev yaptı.Düşünce, sanat, edebiyat, kültür ve medeniyet merkezli birçok faaliyetin içinde yer alan Yalçın, yazar olarak Büyük Doğu dergisinde çıkan yazılarıyla tanındı. Aydınlar Ocağı Genel Başkanı olarak yazdığı yazılar ve yaptığı konuşmalarla dikkati çeken Yalçın, yazılarını Büyük Doğu (1956-59, 1972), Yeni İstiklal (1962-63), Kök (1981-82) ve Boğaziçi (1984-86) dergileri ile Orta Doğu (1974) ve Tercüman (1976-88) gazetelerinde yayımladı.


 


Kaynak: İHA