Dünyaya geldiği Çanakkale’de eğitimini Nedime Hanım Kız Enstitüsü dış giyim branşında tamamlayan, Kumaşla Konuşan Modacı’ olarak bilinen Gönül Uysal, 14. kişisel defilesini Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde bağlı Küçükkuyu beldesinde gerçekleştirdi.
 
Muhtelif zamanlarda halk eğitim de dahil birçok yerde, Moda tasarımı ve stilistik branşlarında eğitmenlik yapan,  Ankara’da Vakko ve Beymen’de çalışmış, İstanbul’da da Çolpan İlhan’ın butiğinde idareci olarak görev almış olan ve 2005 senesinde Çanakkale’nin Küçükkuyu Beldesi’ne yerleşip Fistanbul isimli kendi tasarımlarında oluşan butiğini açan Modacı Gönül Uysal 14’ncü defilesiyle beğeni topladı.
 
Şimdiye kadar aralarında Çanakkale Yardım Sevenler Derneği ve Kazdağları yararına sunduğu defilelerin de bulunduğu 13 defileye imza atan Uysal’ın 14’ncü karma defilesinde; yazlık ve kışlıklardan oluşan karma defilede 50 kadar elbise, 6 yerel amatör manken tarafından halkın beğenisine ücretsiz sunuldu. Katılımcıların büyük beğenisini kazanan defileye; Küçükkuyu Belediyesi ve İdatur Motel’de destek verdi.
 
‘Kumaşla Konuşan Modacı’ olarak tanımlanan Modacı Gönül Uysal tarafından tasarlanan kumaşların da ilginç öyküleri var. Bir kısım kumaş dünyanın değişik ülkelerin otantik ürünlerinden seçilirken, bir kısmı da tam manasıyla geri dönüşüm denebilir. Anneden kalan; çarşaflar, yatak ve yastık takımlarından oluşan eskilerin değerlendirmesiyle tasarlandı. Defile finalinde ise 60 yıl önce Gönül Uysal’ın ablasının giydiği gelinliğin düğün dansı eşliğinde sunuldu.
 
Mehtap ŞAHİN