Çanakkale Folklor Araştırma Derneği (ÇAFAD)  ve SERENITY işbirliğiyle 2’nci Uluslararası Boğaziçi Halk Dansları ve Müzik Festivali İstanbul’da düzenlendi.
 
Geçtiğimiz haftalarda İstanbul’un Avcılar ilçesinde gerçekleşen ve 3 gün süren festivale; Endonezya, İran, Sırbistan, Bulgaristan, Romanya ve Filistin’den çeşitli dans grupları katılım sağladı. 16 dans grubuyla Avcılar Çarşı Caddesi’nde kortej yürüyüşüyle başlayan festival, Halide Edip Adıvar parkında devam etti. Festivalin ikinci gününde Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli’yi makamında ziyaret eden dansçılar, akşam ise Avcılar Barış Manço Kültür Merkezi’nde gösterilerini sergiledi.
 
Festivale Avrupa Festival Organizasyonu Başkanı Kolayan Nikolov ve 8 ülkeden ( Kore, Japoya, Kırgızistan, Kazakistan, Türkmenistan, Özbekistan, Bugarisan, Tacikistan) delegasyon üyeleri ile Endonezya İstanbul Başkonsolosu Elizbeth Diana Dewi, Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, Türk Folklor Kurumu Başkanı Nabey Önder ve birçok davetli katıldı.
 
Festivalin ardından değerlendirmede bulunan ÇAFAD Başkanı Selim Yazan, “Çanakkale’yi festival konusunda bir dünya markası yapmak için çıktığımız yolda emin adımlar ile yürüyoruz. ÇAFAD ve Çanakkale ismi ile İstanbul ve Bodrum’da yaptığımız festivaller ve tabii ki Çanakkale’de gerçekleştirdiğimiz festivaller büyük ilgi görüyor. Tarihimizi, turistik yerlerimizi, kültürümüzü ve Halk Oyunlarımızı tanıtma ve gelen gruplarında aynı şekilde kültürünü öğrenme sansı buluyoruz. Bu konuda bizlere destek veren herkese çok teşekkür ediyoruz. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’üncü yılında özellikle Çanakkalemizi bir karnaval şehrine çevirmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.
Enishan KESKİN