10 Şubat 2020 tarihinde kurulan ve Türkiye’nin çeşitli illerinde teşkilatını yapılandırmaya devam eden Aydınlık Geleceğin Partisi’nin (AYGİP) Çanakkale’de 1. Olağan Kongresini 30 Ekim Pazar günü gerçekleştirdi. Aydınlık Geleceğin Partisi Genel Başkanı Murat Danacı’nın ve şehir dışından teşkilat üyelerinin katılım sağladığı kongre, Mehteran Birliği’nin gösterisiyle başladı. Gösterinin ardından İlçe Başkan Adayı Recep Makas bir teşekkür konuşması gerçekleştirdi.

Makas’ın ardından kürsüye gelen Genel Başkan Danacı da yaptığı konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Çanakkale Türk Milletinin şanlı direnişinin tarihinin yeniden yazıldığı aziz ilimiz aydınlık yüzlerin güzel ili Çanakkale. Hepinizi yürekten selamlıyoruz. Çanakkale destanı ile Truva’nın yaşadığı alçaltıcı yok oluşu bize yaşatmayan aziz şehitlerimize ve gazilerimize dualarımızla şükran sunuyoruz. Çanakkale destanı cihan harbi savunmamız türkün var oluşunun yegâne kalesidir. Çanakkale ilimiz Türk milletinin onurlu siperleri güçlü surlarıdır. Çanakkaleliler çalışkandır Çanakkale halkı zekidir. Çanakkale doğrudan Türkiye ekonomisine katkı sağlar. Bugün Çanakkale’de sizlerle olmaktan gururlu ve mutluyuz. Aydınlık geleceğin partisi olarak iktidara geldiğimizde Çanakkale’yi Singapur Hong Kong Dubai gibi önemli bir liman kenti zengin bir ticaret kavşağı yapacağız. Organize sanayi bölgeleri kuracağız. Çanakkale 18 Mart üniversitesini iş ve aş kazandıran meslek eğitimi veren bir kurum haline getireceğiz. Çanakkale ilimizi belli bir merkeze nüfus yığarak kalabalıklaştırmak yerine her ilçesini kent yapmak iktidarımızın sözüdür. Tarıma önem vereceğiz hayvancılık ve süt işlemeli dünya markası yaratacağız. İstanbul’un son 70 yılında başına gelen kötü kentleşmeyi görüyoruz. 2 boğazdan 2 inciden birisi olan Çanakkale boğazını Çanakkale ilimize asla kötülük yapılmasına izin vermeyeceğiz. Çanakkale’mizde makine sanayimizi ilerletip dünyaya makine yapan ihracatın lideri bir il yapacağız. Çanakkale’yi sizlerle birlikte lider bir il yapacağız. Dünyada böyle güzel bir il yok. Sizin çehreniz bu toprakların aynasıdır. Çanakkalelilere başarmaya aydınlık geleceğin partisi yeter. Yarınlar bizim yarınlar hepimizin yarınlar Çanakkalelilerin olsun. Var olun sağ olun.”

Konuşmaların akabinde, İlçe Yönetim Kurulu seçimleri yapıldı. 8 kişinin oy kullandığı seçimde, tek liste 8 oyu da aldı. 2 gün sürecek olan itiraz süresinin geçmesinin ardından İlçe Yönetim Kurulu şu şekilde kurulacak: İlçe Başkanı Recep Makas; üyeler, Ahmet Çetinkaya, Mehmet Arda, Ümit Savaşçı, Doğan Yüksel, Mustafa Ay, Seyfettin Gündoğdu ve İbrahim Göller.

Genel kurulda ayrıca, partiye yeni katılan üyelere rozet takıldı. Çanakkale’de teşkilatlanma için çaba gösteren üyelere ise plaket verildi. Mehteran takımı ile fotoğraf çekilmesinin ardından kurul sona erdi.

Sevi Gözay UĞURLU