ÇOBİLTUM konferans salonundaki toplantıya ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Pelin Kanten, Prof. Dr. Okhan Akdur, ÇOBİLTUM ekibi ve birim temsilcileri katıldı.
 
Yayınlar, ulusal ve uluslararası projeler, üniversite-sanayi işbirliği, fikri haklar (Patent, Tasarım vb.), girişimcilik konularının geliştirilmesi için yapılan toplantıda,  ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, “üniversitemizle ilgili tüm birimlerle birlikte gerçekleştirmeyi istediğimiz çok önemli beklentilerimiz ve hedeflerimiz var” diyerek başladığı konuşmasında şunları söyledi: “Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ciddi bir potansiyele sahip. Bu potansiyelin biz yöneticiler olarak farkındayız. Sizlerin de kendi potansiyelinizin farkında olarak projeler, yayınlar, vb. çalışmalar üretmenizi bekliyoruz. Buraya geldiğimden beri Avrupa Birliği, TÜBİTAK projeleri, uluslarası yayınlar çok önem verdiğim konular.  Bu anlamda yapılacak çalışmaları geliştirmek için birim temsilciliği sistemini oluşturduk. Temsilci hocalarımızdan beklentilerimiz bu konular ile ilgili kendi birimlerinde birim yöneticileri ile fikir alış verinde bulunarak hocalarımızın bu tür çalışmalara odaklanması için gerekenlerin yapılmasını sağlamak. ÇOMÜ’yü araştırma üniversitesi yapma hedefimiz için Avrupa Birliği, TÜBİTAK projeleri, uluslarası yayınlar çok önemli. Bu bir ekip işi. İyi bir ekip olursak üstesinden gelemeyeceğimiz sorun, ulaşamayacağımız hedef olmaz.”
 
Rektör Prof. Dr. Sedat Murat’ın açılış konuşmasının ardından birim temsilcileri ile yayınlar, ulusal ve uluslararası projeler, üniversite-sanayi işbirliği, fikri haklar (Patent, Tasarım vb.), girişimcilik konularının geliştirilmesi hakkında yapılabilecek faaliyetleri ile ilgili bir sunum yapılarak fikir alışverişinde bulunuldu.
 
Haber Merkezi