Türkiye ziyaretlerinin Çanakkale ayağında şehrin kültürel ve tarihsel önemine binaen şehrin önemli noktalarına uğrayan ziyaretçiler, kent sakinlerinin önerisi üzerine iftar etkinliklerine katıldılar.
Ardından Mesnevi Okumaları ve Sema Zikr-i Şeriflerine katılan ziyaretçiler, hiç tahmin etmedikleri bir atmosfer ile karşı karşıya kaldıklarını ifade ederek, böyle bir kültür ve sanat etkinliği ile daha önce karşılaşmadıklarını, ruhen ve kalben etkilendiklerini söylediler.
Dernek Başkanı Mediha Zaimova, “ İlk fırsatta tekrar gelip, Balkanlarda bulunan tüm gençlerin bu dokuyu görmeleri için çalışmalar başlatacağız. Bu bağlamda Çomü Tasavvuf Topluluğu ile çalışmaların devam edeceğiz. Bizi misafir eden Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesine de teşekkür ederiz” dedi.
Topluluk Akademik Danışmanı Öğr. Gör. Halit Kuşku ise “ ÇOMÜ Tasavvuf Topluluğu’nun adı ülke sınırlarını aşarak ağırlıklı Avrupa ülkeleri ve Amerika’ya kadar yayıldı. Bu hususta yöneticilerimize ve desteklerini esirgemeyen gönül dostlarımıza teşekkür ederiz” diye konuştu.


Kaynak: İHA