Ülke genelinde 23-27 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Ahilik Haftası kutlamaları için Çanakkale'de, kortej yürüyüşü düzenlendi. Kent merkezinde başlayan yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'nda son buldu. Vali Yardımcısı Saim Eskioğlu, CHP'li Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Vurucu ve yönetim kurulu üyeleri, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri ile esnaflar ile çok sayıda vatandaş etkinliğe katıldı.
 
Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Ticaret ve Sanayi Odası ile Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri, anıta çelenk bıraktı. Ardından saygı duruşunda bulunan katılımcılar, İstiklal Marşı okudu.
 
Konuşma yapan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Vurucu, “Ahilik sistemi Anadolu’da gelişmiş, Türk esnaflık geleneğinin İslamiyet’in ortaya çıkmasından sonra İslam’ın ahlak prenseslerinin birleşmesi neticesiyle şekillenen bir esnaf teşkilatı olmuştur. Ahilik insanın ticari ve ahlaki yaşantısına düzen getiren ticaret yaparken insan sağlığı, çevre sağlığı, kul hakkı gibi ahlaki değerlere önem veren para odaklı değil, insan odaklı çalışan bir sistemdir” dedi.
 
Konuşmaların ardından halk oyunları ve Bindallı defilesi gösterisi gerçekleştirildi. Yılın Ahisi seçilenlere ödülleri verildi. Katılımcılara pilav ikram edildi. Etkinlikler; mehteran takımın gösterisiyle sona erdi.

Mustafa Suiçmez


Kaynak: Haber Merkezi