Tatilcilerin yoğunlukla kullandığı Çanakkale-İzmir ve Çanakkale-Bursa karayollarında Bölge Trafik ekipleri, hız ihlali ve emniyet kemeri kullanımına yönelik uygulamalarını sürdürüyor. 
9 günlük bayram tatilini yaşadıkları kent dışında geçirmek isteyenler, bayram öncesi yollara düştü. Bayram tatilinin acıya dönüşmemesi için, trafik ekipleri de aralıksız mesai yapıyor. Trafik yoğunluğunun sürdüğü Çanakkale-İzmir ve Çanakkale-Bursa karayolunda da Çanakkale Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, denetimlerine aralıksız devam ediyor. Trafik ekipleri, özellikle hız ihlali ve emniyet kemeri kullanımını denetlerken, kurallara uyan sürücüleri de teşekkür ederek uğurluyor. Sürücülere, kurallara uymalarını hatırlatan broşürler de dağıtılıyor. Yapılan denetimlerde, sürücü ve yolcuların tamamına yakınının emniyet kemeri kullandığı görülüyor.
Trafik ekiplerinin yaptığı uygulama, sürücüleri de memnun etti. Yolların oldukça kalabalık olduğunu söyleyen sürücüler, bu tür denetimlerin olmasının, sürücüleri de daha dikkatli araç kullanmaya teşvik ettiğini belirttiler.


Kaynak: İHA